Starea pacientilor cu dementa se inrautateste daca stau mult timp in spital - articole medicale

Starea pacientilor cu dementa se inrautateste daca stau mult timp in spitalPersoanele care sufera de dementa si stau prea mult timp in spital isi inrautatesc starea sanatatii, arata un ultim studiu realizat pe aceasta tema.

Cei de la Societatea pentru bolnavii de Alzheimer se plang ca de multe ori nevoile specifice ale acestor persoane sunt trecute cu vederea si ajung sa fie subnutriti si deshidratati, informeaza Sky News.

Pacientii care sufera de dementa si sunt de mult timp internati nu mai sunt scosi la plimbare si ajuns sa fie dezorientati si agitati, ba mai mult muschii li se atrofiaza si nu mai sunt in stare sa mearga.

"Acest lucru inseamna ca devin din ce in ce mai deshidratati, subnutriti, dementa lor devine din ce in mai rea si le iau mult mai mult timp pentru a se recupera de la momentul in care s-au dus in spital pentru tratament", a declarat presedintele asociatiei, Andrew Chidgey.

Drept urmare pacientii cu dementa ar trebuie sa aiba o perioada medie de sedere in spital.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-18-2009/starea-pacientilor-cu-dementa-se-inrautateste-daca-stau-mult-timp-in-spital-952796