Pentru cei care adora gustul de jeleu, fermitatea boabelor de strugure si culoarea inchisa a cojii, sunt ideali strugurii negri de Kyoho, o varietate populara in Japonia si in Statele Unite.
In Tara Soarelui Rasare, viticultorii au pornit de la soiul Concord din familia
vitis labruscana, originara din Statele Unite, si prin altoire au creat acesti struguri, relateaza
Los Angeles Times, in editia online.
In prezent, strugurii de Kyoho sunt cea mai populara varietate din Japonia, reprezentand o treime din toata productia de struguri.
Acestia au boabele de culoare inchisa, un luciu si o fermitate specifice. Se pastreaza la frigider si se spala numai inainte de a fi consumati. In mod suprinzator, gustul lor e potentat daca se consuma impreuna cu branza sarata.
(L.S.)
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/08-07-2009/strugurii-negri-o-delicatesa-japoneza-845833