Superalimente care intarzie imbatranirea - articole medicale

Superalimente care intarzie imbatranireaVrei sa scapi de riduri sau macar sa previi aparitia acestora? Vrei sa dai un avant memoriei? Vrei sa previi bolile? Un bun punct de pornire in lupta cu aceste semne ale trecerii anilor este o dieta nascuta din acelasi spirit.

Iar aceasta trebuie sa se bazeze pe alimente cu rol antiinflamator si care sa contina antioxidanti, care sa te ajute sa lupti cu radicalii liberi care cauzeaza oxidarea, conform AOL.

Bineinteles ca exista intotdeauna si varianta suplimentelor, numai ca acestea nu trebuie luate niciodata dupa ureche, ci doar la sfatul medicului. Pentru ca unele suplimente, luate concomitent cu anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantele cu suplimentele de ulei de peste, maresc neasteptat de mult efectul medicamentelor.

Prevenirea ridurilor

Conform unui studiu aparut in Journal of American College of Nutrition, alimentatia bogata in ulei de masline si alte ingrediente tipice mai ales dietei mediteraneene iti tine si pielea tanara.

La fel de mult de ajuta si Vitamina C si acizii grasi omega 6, care se gasesc in uleiul de gatit, galbenusul de ou si carnea de vita. Resveratrolul, o substanta care se gaseste in vinul rosu si struguri, are capacitatea de a lupta cu ridurile.

Albirea parului

Genele tale dicteaza varsta la care vei albi; asa se explica de ce unii incep sa-si contemple firele albe de la 20 de ani, in timp ce altii nu sesizeaza acest proces pana la 40 de ani. Albirea parului se explica prin scaderea productiei de melanina, efect al deficientei de cupru din organism.

Alimentele care pot restabili acest echilibru sunt semintele de floarea soarelui, crabii, stridiile si migdalele, toate bogate in cupru. Chiar si Vitamina B6, care se gaseste in cerealele integrale si multe legume, poate ajuta la cresterea nivelului de melanina.

Riscul de cancer

Odata cu inaintarea in varsta, creste si riscul de cancer. Pentru a fi protejat, apeleaza cu incredere la mere si ceapa, despre care se stie ca sunt capabile sa lupte cu aceasta boala.

O dieta bogata in fructe si legume, in general, are capacitatea de a te pazi de cateva tipuri de cancer. Legumele din familia cruciferelor, cum ar fi broccoli sau conopida, sunt, de asemenea, recomandate.

Boli de inima

Alimentele precum somonul, bogat in acizi grasi omega 3, te ajuta sa-ti micsorezi riscul de stop cardiac si sa-ti temperezi tensiunea arteriala, coborand si nivelul colesterolului. Incearca sa consumi trei mese continand peste saptamanal, recomanda specialistii.

Acest tip de acizi grasi, care mai pot fi gasiti in nuci, seminte, soia, avocado si uleiul de masline, ajuta si la reducerea inflamatiilor, fiind asociat si cu o mai buna functionare a creierului.

Subtierea firului de par

Peste 30% dintre barbatii sub 35 de ani si un sfert dintre femei sufera de aceasta afectiune a parului in SUA, fenomenul fiind, bineinteles, raspandit si in alte tari.

Iar de vina nu sunt doar genele, ci si bolile, alimentatia defectuoasa sau medicamentele. Biotina, o substanta care se gaseste in produsele din soia, dar si in ficat sau oua, poate regenera firul de par.

Suplimentele sunt, de asemenea, de folos, aducandu-ti nutrienti precum Vitamina A, B3, B5, B6, B12, C, E, calciu, magneziu si potasiu, toate necesare parului.

Pierderile de memorie

Inca de la 20 de ani se pot observa schimbari la nivelul memoriei, asa ca prevenirea acestora nu e niciodata prea timpurie. Cel mai bun remediu este afina, care vine si cu un bonus: protejeaza si de bolile degenerative ale creierului si de cancer.

Metabolism lenes

E o realitate faptul ca, odata cu trecerea anilor, metabolismul devine mai lenes. Adaugand insa ceva condimente alimentatiei tale, vei mari ritmul arderii caloriilor si ritmul inimii.

Cel mai bun este ardeiul iute, gratie capsaicinei continute. Aproape la fel de buna este si cafeina din cafea si ceai.

Piele deshidratata

Odata cu trecerea anilor, pielea produce din ce in ce mai putine uleiuri naturale si isi pierde din elasticitate. Este foarte important consumul de apa si limitarea cafeinei si a bauturilor alcoolice, care favorizeaza deshidratarea.

Cantitatea optima de apa depinde de o varietate de factori, cum ar fi activitatea fizica si clima, dar 8 pahare de apa zilnic ar trebui sa fie de ajuns.

Ajuta si mierea aplicata pe piele, remediu natural pentru pielea uscata, dar si uleiul de cocos sau untul de cacao, la fel de bune hidratante. Cauta pe etichetele cremelor aceste ingrediente pentru a fi sigura de rezultat.

Vedere slaba

Aceasta problema apare mai ales dupa varsta de 50 de ani, insa, din fericire, poate fi remediata cu morcovi, care contin beta caroten. Cu cat mai devreme vei incepe sa-i consumi, cu atat mai bine.

De ajutor vederii ii sunt si alimentele bogate in Vitamina C, E si zinc, cum ar fi spanacul si carnea de vita.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-24-2009/superalimente-care-intarzie-imbatranirea-926573