Tipuri de uleiuri de gatit sanatoase - articole medicale

Tipuri de uleiuri de gatit sanatoaseOamenii sunt din ce in ce mai preocupati de alimentatia sanatoasa si incearca sa opteze pentru varianta cat mai buna pentru organismul lor. Uleiul este ingredient cheie pentru prepararea mancarii si, ca si celelalte, trebuie sa alegem unul cat mai bun.

Life 123 iti propune cateva feluri de uleiuri pentru gatit tocmai bune pentru organism.

Uleiul de rapita este scazut in grasimi saturate si este bogat in grasimi monosaturate. Acest tip de ulei are un gust usor dulce si este perfect daca esti in cautarea unui ulei de gatit. Uleiul de rapita este deosebit deoarece contine acid alfalinolenic, ce face parte din seria acizilor grasi esentiali omega 3, care de obicei lipseste din diete. Este foarte bun ca nu interfereaza cu gustul alimentelor.

Uleiul de masline este unul dintre cele mai utilizate la gatit si pe buna dreptate: este delicos si sanatos. Este bogat in grasimi mononesaturate, contine fitochimicale, care ajuta la protejarea organismului impotriva cancerului si ajuta in mentinerea colesterolului la un nivel normal. Adauga o aroma placuta alimentelor, chiar daca este posibil sa interfereze cu unele.

Uleiul de nuci de Macadamia ofera alimentelor o aroma deosebita si este potrivit pentru peste, pui si salate. Contine grasimi monosaturate. De asemenea, acest ulei este perfect pentru prajit.

Uleiul de susan are o aroma usoara de alune si atunci cand este folosit cu moderatie adauga un gust deosebit mancarii tale. Pentru ca nu este nevoie de foarte mult ulei, atunci cand il folosesti, este potrivit pentru persoanele care vor sa faca economii. Cu toate acestea, aroma uleiului de susan este atat de intensa, incat este posibil sa predomine aroma mancarii.

Uleiul de soia contine foarte multe grasimi omega 3 si este perfect pentru o masa sanatoasa si delicoasa.

Uleiul de in este plin de grasimi omega 3 si face arterele mai flexibile, reducand formarea cheagurilor de sange. Uleiul de in trebuie sa fie tinut la frigider, deoarece caldura distruge grasimile omega 3.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-02-2009/tipuri-de-uleiuri-de-gatit-sanatoase-939264