Top 5 superalimente - articole medicale

Top 5 superalimenteRitmul alert al vietii cotidiene, lipsa de timp pentru respectarea tuturor meselor, dar si tentatiile unei alimentatii mai putin sanatoase au condus la aparitia altor prioritati alimentare.

Astfel, nutritionistii americani au descoperit cinci superalimente care raspund nevoii zilnice a organismului de vitamine, minerale si proteine. Pot fi consumate pe tot parcursul zilei, sunt usoare, iar retetele in prepararea lor sunt diverse, informeaza healthcastle.com.

Alunele, nucile si semintele in general sunt importante surse de proteine. Bogate in fibre, vitamina B, E si magneziu, ele au proprietati antioxidante si pot fi consumate intre mese sau la desert.

Nucile contin o cantitate mare de acizi grasi omega 3, care protejeaza organismul impotriva formarii si dezvoltarii tumorilor si a bolilor cardiovasculare.

Semintele de in ajuta la normalizarea valorii colesterolului, trigliceridelor si a tensiunii arteriale. Au proprietati antioxidante, iar studiile cercetatorilor americani au aratat ca dieta cu seminte de in este ideala pentru prevenirea cancerului.

Rodiile sunt deja nelipsite din bucataria oricarei gospodine. Contin mai multe vitamine decat sucurile de fructe sau ceaiul, iar medicii le recomanda pentru reglarea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Carnea de peste inlocuieste cu succes fripturile grele din alimentatie. Somonul in special asigura organismului necesarul de minerale pentru intreaga zi si poate fi gatit usor atat acasa cat si la serviciu.

Legumele verzi sunt o sursa sigura de fier, vitamina A, C si calciu. Nutritionistii recomanda patru mese pe zi pentru asigurarea unui echilibru nutritiv corespunzator. Varza, broccoli, ceapa verde, spanacul, pastaile, fasolea pot inlocui orice masa nesanatoasa, tocmai de aceea sunt considerate superalimente.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-28-2009/top-5-superalimente-934118