Tratament pentru alergiile alimentare, disponibil in 3 ani - articole medicale

Tratament pentru alergiile alimentare, disponibil in 3 aniAlergiile alimentare nu sunt un moft, numai in Marea Britanie murind anual circa 7 copii din cauza acestora. Vestea buna este ca un tratament pentru vindecarea, si nu doar ameliorarea acestora alergii, este deja in teste.

Cea mai comuna alergie este cea la alune, aproximativ unul din 50 de copii din regat suferind de asa ceva, relateaza Daily Mail.

Testele realizate pe 23 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani de medicii de la Spitalul Addenbrooke, din Cambridge, au fost un succes total, 21 dintre acestia vindecandu-se complet de alergia la alune.

Oamenii de stiinta sunt atat de optimisti incat vor sa demareze o alta serie de teste, luna viitoare, de data aceasta pe un lot de 100 de copii.

Tot secretul consta in administrarea zilnica a unei doze din ce in ce mai mare de faina de alune, amestecata in iaurt, pentru a-i ajuta sa obtina toleranta. S-a ajuns ca voluntarii sa consume zilnic echivalentul a 5 alune, unii rezistand fara a avea reactii pena la echivalentul a 12 alune.

Aceeasi tactica poate fi adoptata si in cazul intolerantei la lapte, oua si alte alimente, un tratament in acest sens urmand sa iasa pe piata in maximum 3 ani.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-22-2010/tratament-pentru-alergiile-alimentare-disponibil-in-3-ani-997180