Milioane de oameni din lume se confrunta cu dureri la genunchi, din diferite motive, de la injectii, lovituri, pana la interventii chirurgicale. In urma unor studii s-a demonstrat ca unele alimente pot ameliora aceste dureri.
Persoanele cu dureri la genunchi au raportat dureri mai mici dupa ce au consumat zi de zi timp de trei luni produse din soia, potrivit
Readers Digest. Soia este bogata in isoflavone, hormoni de plante cu proprietati anti-inflamatorii. Oamenii de stiinta spun ca cei care au participat la studiu au consumat o bautura facuta din praf de soia, insa au mentionat ca laptele din soia si burgerii din soia pot avea acelasi efect.
In urma unui studiu facut pe 293 australiani adulti s-a demonstrat ca cei care au mancat multe fructe au prezentat un risc scazut de a suferi o leziune a maduvei osoase. Fructele care ajuta in cazul durerilor la genunchi sunt cele bogate in vitamina C, printre care kiwi, portocale, mango, grepfruit si papaya. Cercetatorii sunt ca vitamina C din fructe protejeaza articulatiile genunchiului.
Mai multe studii au demonstrat ca pestele si uleiul de peste usureaza durerile articulare. Persoanele care consuma doua portii de peste uleios, precum macrou sau somon, saptamanal prezinta durerei articulare mai mici.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-19-2010/trei-alimente-care-amelioreaza-durerile-de-genunchi-988737