Uleiul de ricin face minuni pentru piele - articole medicale

Uleiul de ricin face minuni pentru pieleUleiul de ricin se extrage din semintele de ricin si este un ulei foarte vascos, galben, dar cu numeroase intrebuintari curative. Protejeaza pielea dezhidratata si creste elasticitatea sa.

Este parte a multor produse cosmetice, de la creme de fata pana la ulei de masaj, sapunuri delicate sau creme de corp, iar specialsitii sunt de parere ca uleiul de ricin poate fi folosit zilnic pentru ingrijirea pielii iritate, dar nu numai informeaza homeremediesweb.com.

Afectiunile interne dar si externe au in uleiul de ricin un aliat de nadejde pentru o vindecarea rapida. Astfel, pentru ca primul rol al sau este de a intari sistemul imunitar, poate fi folosit pentru tratarea afectiunilor cerebrale, scleroza, reumatism, infectii, migrene sau probleme stomacale.

Pielea afectata de acnee, sebum, arsuri sau rani superficiale, poate fi tratata cu succes cu ulei de ricin.

Pentru afectiunile musculare, poti face impachetari cu acest ulei. Aseaza un material din bumbac pe zona dureroasa dupa ce l-ai imbibat in ulei. Asigura-te ca zona respectiva sa fie incalzita si timp de o ora odihneste-te. Te vei trezi mai tonic, fara dureri si cu pofta de viata.

Uleiul de ricin are proprietati laxative. Poti lua o lingurita dimineata, impreuna cu sucul natural obisnuit si isi va face efectul imediat.

Daca ai acnee, infectii ale pielii, pete de batranete, rani deschise sau iritatii, fa-ti rezerve de ulei de ricin. Aplica-l pe intreaga zona si indeparteaza-l dimineata cu sapun si apa din abundenta.

Pentru infectiile unghiilor sau dupa o manichiura nereusita, spala mainile in sare amara dupa care poti aplica uleiul de ricin pe care il lasi sa actioneze o noapte intreaga pentru a inmuia pielea si a-i reda fermitatea si elasticitatea naturala.

Pentru riduri, acelasi tratament se aplica zilnic, seara inainte de culcare si se indeparteaza dimineata cu sapun si apa din abundenta. Daca pielea scalpului este sensibila si iritata, aplica in fiecare seara, dupa baia obisnuita, ulei de ricin cu care te masezi usor.

Il indepartezi cu sampon si apa si repeti procedeul de trei ori pe saptamana. Iti hraneste pielea scalpului, dar stimuleaza si cresterea parului. Proteinele continute, glucidele, sarurile minerale si acizii oleici sunt bine tolerati de organism, tocmai de aceea uleiul de ricin este putin toxic si nu se inregistreaza efecte adverse, deci il poti folosi cu incredere.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-08-2009/uleiul-de-ricin-face-minuni-pentru-piele-969609