Viitoarele mamici trebuie sa fie atente cu meniul de Craciun - articole medicale

Viitoarele mamici trebuie sa fie atente cu meniul de CraciunIn perioada Sarbatorilor, gravidele trebuie sa evite consumul in exces de saruri, dulciuri si grasimi, pentru ca apar senzatiile de greata, lesin si balonarile.

Medicii spun ca femeile care se afla in primul trimestru al sarcinii au o toleranta digestiva mult mai scazuta, iar starile de greata si implicit varsaturile sunt mult mai dese.

"Este indicat ca dimineata sa consume o felie de paine prajita sau cativa biscuiti pentru a diminua senzatia de greata pe parcusul intregii zile", afirma dr. Tiberiu Mogos, nutritionist la Institutul de Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu", informeaza ProTV.

Excesul de mancare este si mai periculos in cazul femeilor aflate in ultimul trimestru, spun ginecologii. "Carnea grasa, gogonelele si dulciurile pot provoca, mai ales daca sunt consumate fara masura, femeiilor insarcinate, contractii uterine dureroase, care pot duce de cele mai multe ori la nasteri premature", avertizeaza dr. Gabriel Lemnete, ginecolog la Maternitatea "Polizu" din Capitala.

Mai mult, consumul de alimente sarate produce retentie hidrica, care duce la balonarea femeii insarcinate, spun nutritionistii.

Acestia precizeaza ca femeile gravide nu trebuie sa se abtina de la nici un fel de aliment, cu precizarea ca sarmalele, caltabosii, jumarile, piftia, toba, carnatii trebuiesc gustati si nicidecum consumati pe saturate, pentru ca apar starile de voma.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-25-2008/viitoarele-mamici-trebuie-sa-fie-atente-cu-meniul-de-craciun-568099