Vinul rosu te ajuta sa nu te ingrasi - articole medicale

Vinul rosu te ajuta sa nu te ingrasiPe langa numeroasele sale beneficii, vinul rosu te ajuta sa nu iei in greutate. Poate aceasta este explicatia pentru faptul ca in vacanta arati atat de bine, desi te dedai desfraurilor culinare, in locurile prin care treci.

Cel care a lansat aceasta ipoteza este Richard Baxter, autor al unei carti despre beneficiile licorii bahice. Autorul se bazeaza pe mai multe studii care au cercetat rolul resveratrolului, antioxidantul aflat in abundenta in vinul rosu.

Printre altele, acest antioxidant previne obezitatea, ajuta metabolismul, echilibreaza nivelul zaharului din sange, reduce inflamatiile, colesterolul si riscul de cancer, conform EmaxHealth.

Un studiu din 2008, realizat in Germania, a aratat ca resveratrolul previne fomarea celulelor grase si depunerea grasimii. Chiar daca vinul nu este sarac in calorii, nu contine caloriile provenind din zaharul prezent in alte bauturi, adesea combinate.

Consumat zilnic, in cantitati moderate, vinul rosu anuleaza efectul pranzurilor grele si tine nivelul zaharului din sange, prevenind poftele si gustarile. Un vin rosu mai vechi este cu atat mai sanatos, explica autorul.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-04-2010/vinul-rosu-te-ajuta-sa-nu-te-ingrasi-999976