Vitamina D mareste sansele de supravietuire in caz de cancer - articole medicale

Vitamina D mareste sansele de supravietuire in caz de cancerPersoanele care petrec mai mult timp afara au mai multe sanse sa supravietuiasca catorva tipuri de cancer, arata un studiu recent.

Cei care au un nivel al Vitaminei D considerabil in organism, produs de corp in prezenta luminii naturale, persoane diagnosticate cu cancer de colon, au cu 50% mai multe sanse sa supravietuiasca acestei boli, in comparatie cu cei care nu petrec timp afara, relateaza The Telegraph.

Concluzia a fost trasa dupa monitorizarea a 1.017 de persoane diagnosticate cu cancer de colon, timp de 9 ani. In prezent, oamenii de stiinta din Boston fac cercetari pentru a vedea daca acest lucru este valabil si in cazul canerului la intestine.

O alta cercetare a demonstrat ca persoanele diagnosticate cu cancer de piele, care au un nivel mare de Vitamina D in momentul diagnosticului, au sanse ca tumorile lor sa fie mai mici decat in mod normal.

Vitamina D, care se gaseste si in cateva alimente, cum ar fi pestele gras, protejeaza organismul si de osteoporoza, diabet, astm, presiune arteriala mare, depresie si scleroza multipla.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-22-2009/vitamina-d-mareste-sansele-de-supravietuire-in-caz-de-cancer-893811