Zece condimente cu putere de vindecare - articole medicale

Zece condimente cu putere de vindecareMedicii si nutrionistii sunt de acord ca atunci cand vine vorba de prevenirea sau tratarea unei boli condimentele pot fi la fel de eficiente ca si medicamentele.

Anumite cercetari arata ca multe condimente si ierburi au calitati medicinale si pot ajuta la prevenirea cancerului sau a altor boli. Afla care sunt condimentele care te pot ajuta sa ai un corp sanatos si cum functioneaza ele.

Chimenul

Cercetatorii au descoperit ca rata cancerului este mai mica in India, unde chimenul este foarte des intalnit in alimentatie. Anumite studii au demonstrat ca acest condiment inhiba enzimele care ajuta celulele canceroase sa invadeze tesuturile sanatoase si opreste tumorile sa se mai dezvolte, potrivit Care 2.

Incearca sa consumi zilnic sase lingurite de chimen sau o jumatate de chimen pudra. Poti prepara o gustare foarte sanatoasa din cartofii dulci, pastarnac si conopida, peste care adaugi ulei de masline si o lingurita chimen pudra. Tine in cuptor 25 de minute si apoi adauga sare si piper dupa gust.

Ghimbirul

Ghimbirul calmeaza greata si ameteala. Medicina chinezeasca veche a demonstrat ca ghimbirul are proprietati antigreata. Incearca sa consumi o lingurita de ghimbir proaspat sau jumatate de lingurita de ghimbir uscat de patru ori pe zi. Poti sa prepari o salata de ton intr-un stil asiatic, daca vei adauga o jumatate de lingurita de ghimbir si cateva picaturi de ulei de susan.

Busuioc

Busuiocul este bogat in antioxidanti, care ajuta la cresterea imunitatii. De asemenea, este un antimicrobian care lupta cu germenii care pot provoca raceala. Pentru a te proteja de raceala trebuie sa consumi una sau doua lingurite de busuioc pe zi.

Scortisoara

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au dificultati in prelucrarea insulinei, hormonul care "raspunde" de indepartarea excesului de zahar din sange. Studiile oamenilor de stiinta au demonstrat ca scortisoara contine o substanta care poate ajuta celulele sa raspunda la insulina.

In acest fel se va reduce nivelul de zahar din sange cu o medie de la 18 la 29%. Incearca sa consumi un sfert sau o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi.

Rozmarinul

Rozmarinul imbunatateste memoria. "Uite rozmarinul, acesta este pentru a-ti aduce aminte", ii spunea Ofelia lui Hamlet in urma cu peste 400 de ani. Studiile recente tind sa intareasca parerea Ofeliei.

Acidul ursolic existent in rozmarin inhiba descompunerea unui neurotransmitator esential pentru memorie. Este recomandabil sa consumi una sau doua lingurite pe zi.

Usturoi

Ustoroiul reduce nivelul colesterolului. Desi cercetatorii nu s-au pus de acord in ce fel actioneaza ustoroiul asupra colesterolului, mai multe studii recente au dezvaluit ca persoanele care au consumat acest aliment timp de trei luni au inregistrat un nivel mai mic al colesterolului cu 6-11%.

De asemenea, pentru ca usturoiul este un antioxidant, el poate impiedica oxidarea colesterolului in artere. 3-5 catei de usturoi zdrobiti pe zi sunt perfecti pentru reducerea nivelului colesterolului.

Nucsoara

Nucsoara scade tensiunea arteriala. Condimentele aromate, cum ar fi nucsoara, pot aduce sangele de la centrul organismului catre piele. O lingurita pe zi este doza recomandata.

Cuisoare

Cuisoarele ajuta impotriva durerilor cauzate de artrita. Potrivit medicinei chinezesti, cuisoarele au anumite proprietati care calmeaza durerile cauzate de artrita provocata de frig sau de stagnare.

Sofran

Un condiment vechi, sofranul din India, reduce inflamatia in organism, cea care cauzeaza durerile. Incearca sa consumi o jumatate de lingurita sau una intreaga pe zi.

<>Cimbrul

Cimbrul este un antispastic, care ajuta in momentele cand ai o criza de tuse. De asemenea, proprietatile antiseptice ale cimbrului sunt eficiente impotriva inflamatiei din gat, care poate provoca tuse.

Doza zilnic recomandata este de 2-3 lingurite.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-09-2009/zece-condimente-cu-putere-de-vindecare-879355