Dictionar de termeni medicali online


Cauta termeni medicali alfabetic:

MASTOIDITA < Termeni medicali care incep cu litera m < Dictionar medical
O mastoidita reprezinta o inflamatie a mastoidei.
Mastoidita cronica, care este o extindere a mastoiditei de inflamatie cauzata de o otita cronica, prelungita in timp, si mastoidita acuta, care poate fi : mastoidita mascata sau mastoidita decapitata si mastoidita exteriorizata.
Mastoidita mascata se dezvolta in cursul unei otite al carei tratament antibiotic este prost adaptat.
Boala se manifesta in pofida luarii de antibiotice, subiectul, de cele mai multe ori un copil, are intotdeauna febra; otita persista. Dar, mai ales starea generala a copilului se altereaza: acesta isi pierde pofta de mancare si nu mai ia in greutate.
Tratamentul antibiotic este modificat in functie de datele antibiogramei. Daca acesta da din nou gres, este de cele mai multe ori realizata o mastoidectomie
Mastoidita exteriorizata se exteriorizeaza in pielea din spatele urechii si constituie o complicatie a unei otite acute.
Copilul are febra, frisoane, dureri de cap, este obosit, are dureri de ureche si aude mai putin bine. Exista o reactie inflamatorie la inaltimea mastoidei, situata in spatele pavilionului urechii: pielea este rosie si sensibila, uneori ea este umflata de un abces subcutanat.
Tratamentul consta in luarea de antibiotice adaptate si, adesea, in mastoidectomie.