Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

GAMAGLOBULINA PENTRU ADMINISTRARE INTRAVENOASA < Medicamente care incep cu litera G < Dictionar Medicamente

hemoderivate

Indicatii:

Se foloseste terapeutic si profilactic impreuna cu antibiotice corespunzatoare in: septicemii grave, in care s-a instalat starea de soc septic; infectii bacteriene acute sau cronice; cazul unor interventii chirurgicale complexe; tratamentul infectiilor microbiene in SIDA.

Contraindicatii:

Produsul este bine tolerat; nu se utilizeaza daca este tulbure.

Compozitie:

Gamaglobulina pentru administrare intravenoasa este o solutie de gamaglobulina umana apirogena, cu o concentratie proteica de 5 ± 0,5 g% si cu activitate anticomplementara redusa, obtinuta din plasma umana individual controlata din punct de vedere al AgHBs, Ac anti HCV, Ac anti HIV1-2 si gasita areactiva cu cele mai performante kituri. Acest preparat contine anticorpi anti Rubella, mai putin de 300 UI/ml, si anticorpi anti pertussis, mai mult de 40 UI/ml. Aspect: Se prezinta sub forma de solutie limpede, slab galbuie, fara flocoane sau particule in suspensie. Se livreaza in cutii cu 2 fiole stantate. Prezervant: Nu contine.

Mod de administrare:

Se administreaza dupa gravitatea bolii si corespunzator greutatii corporale, in doze care variaza intre 1 g si 5 g gamaglobulina, in interval de 24 ore; doza se poate repeta la nevoie. Administrarea se face intravenos prin perfuzie lenta, in ser fiziologic, sub supravegherea medicului.