ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

ANTICORPI ANTI HD < < Analize medicale explicateDescriere

In coinfectiile VHB – VHD, autolimitante, anticorpii anti-HD sunt in multe cazuri nedetectabili, deoarece titrul lor este foarte scazut si au o remanenta scurta.
In cazul suprainfectiei cu VHD, detectarea anticorpilor poate fi negativa la scurt timp dupa instalarea bolii; cu toate acestea se produce o seroconversie pana in saptamana 4 de la debut. In cazurile in care se produce tranzitia catre infectia cronica, se depisteaza in mod obisnuit titruri persistent crescute de anticorpi dupa 4-6 luni de la debutul bolii.
Determinarea anticorpilor anti-HD reprezinta cel mai important test de screening al hepatitei cronice D, iar anticorpii sunt aproape intotdeauna prezenti in titru mare.Recomandari

Recomandari pentru determinarea anti-HD:

- diagnosticul infectiei acute/cronice cu VHD;
- diagnosticul postinfectiilor cu VHD.Pregatire pacient Se recolteaza a jeun (pe nemancate).

Metoda Se foloseste metoda ELISA.

Pentru cadre medicale Specimen recoltat - sange venos.

Recipient de recoltare - vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator.

Prelucrare necesara dupa recoltare - se separa serul prin centrifugare; se lucreaza imediat; daca acest lucru nu este posibil, serul se pastreaza la 2-8° C sau la -20° C.

Volum proba - minim 0.5 mL ser.

Cauze de respingere a probei - specimen hemolizat; specimen expus la temperaturi ridicate; specimen contaminat bacterian; specimen care contine azida de sodiu.

Stabilitate proba - serul este stabil 24 ore la 2-8°C; timp indelungat la -20°C; evitati decongelarea/recongelarea.

Limite si interferente

O infectie cu VHD este foarte rara in absenta AgHBs (la personele cu abuz de droguri administrate i.v.). Pentru diagnosticul acestei conditii este nevoie sa se determine ARN-VHD. Se pare ca aceasta anomalie se datoreaza in principal unei replicari a VHB sub limita de detectie sau poate fi indusa si de infectia cu un VHB mutant care produce un rezultat fals negativ la testarea AgHBs (mutanti virali care scapa diagnosticului).
La pacientii cu imunodeficienta sinteza anticorpilor anti-HD poate scadea sub limita de detectie.

Interferente analitice:
Contaminarea bacteriana sau inactivarea prin caldura a probelor poate afecta valorile absorbantelor si prin urmare poate conduce la rezultate eronate; trebuie evitata adaugarea de conservanti la probe deoarece acestia pot afecta activitatea enzimatica a kitului.

Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Anticorpi anti HD - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale