ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

ANTICORPI ANTISTREPTOLIZINA O (SANGE) < < Analize medicale explicateDescriere

Streptolizina este o hemolizina produsa de streptococii de grup A. La pacientii infectati, streptolizina O actioneaza ca un antigen fata de care organismul dezvolta un raspuns umoral specific (antistreptolizina O=ASLO). Titrul ASLO incepe sa creasca la 1 saptamana dupa instalarea infectiei streptococice si atinge un maxim la 2-4 saptamani. In absenta complicatiilor sau a reinfectiei, titrul ASLO revine la normal dupa 6-12 luni.

Titrul ASLO este crescut in 80-85% din cazurile de infectie streptococica A. Nivelul anticorpilor ASLO atinge valori foarte mari in special in reumatismul articular acut, de aceea titrurile persistent scazute pledeaza impotriva acestei afectiuni.Recomandari

Recomandari pentru determinarea ASLO:

- confirmarea expunerii la streptolizina streptococica ;
- test util in diagnosticul conditiilor asociate cu infectii streptococice: reumatismul articular acut, glomerulonefrita, endocardita, scarlatina.Pregatire pacient Se recolteaza a jeun (pe nemancate).

Metoda Se foloseste metoda imunoturbidimetrica.

Pentru cadre medicale

Specimen recoltat - sange venos.

Recipient de recoltare - vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator.

Prelucrare necesara dupa recoltare - se separa serul prin centrifugare.

Volum proba - minim 0.5 mL ser.

Cauze de respingere a probei - specimen intens lipemic, contaminat bacterian sau intens hemolizat.

Stabilitate proba - serul este stabil 2 zile la temperatura camerei; 2 zile la 4o  C ; 6 luni la -20o C.Limite si interferente

- Titrul ASLO poate fi crescut si la unii purtatori sanatosi de streptococ betahemolitic grup A.
- Numai 25 % dintre pacientii cu streptococie cutanata au titrul ASLO crescut. La acesti pacienti se recomanda determinarea anticorpilor anti-DNAaza B.
- Tratamentul antimicrobian suprima raspunsul umoral fata de streptolizina O, de aceea testul nu este indicat la pacientii care au primit recent antibiotice.
- Beta-lipoproteinele din serul pacientilor cu boli hepatice neutralizeaza proprietatile hemolitice ale streptolizinei O, determinand obtinerea de rezultate fals crescute.
- In cazul specimenelor de ser contaminate cu Bacillus cereus sau Pseudomonas, beta-lipoproteinele existente in produsii de crestere bacterieni neutralizeaza proprietatile hemolitice ale streptolizinei O, determinand obtinerea de rezultate fals crescute.
- In cazuri foarte rare, prezenta gamapatiei monoclonale, in special IgM (macroglobulinemia Waldenström) poate determina rezultate eronate.

Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Anticorpi antistreptolizina O (sange) - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale