ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

EXAMEN COPROPARAZITOLOGIC < < Analize medicale explicateDescriere

Prin acest examen este detectata prezenta unor paraziti cu localizare intestinala, in limitele impuse de ciclul biologic al fiecarui parazit:
- Protozoare: Giardia lamblia, Trichomonas intestinalis, Entamoeba spp., Blastocistis hominis;
- Nematode: Ascaris lumbricoides, Trichuris trichiura, Enterobius vermicularis, Strongyloides stercoralis;
- Cestode: Taenia spp.

Pentru a creste sensibilitatea clinica a testului, se recomanda 3 examene succesive, la interval de 7 zile.Recomandari Recomandari pentru efectuarea examenului coproparazitologic:

- identificarea in materiile fecale a unor paraziti cu localizare intestinala.


Pregatire pacient Pacientul va evita:1. Inainte de recoltare: examenul radiologic gastrointestinal baritat, administrarea de laxative; 2. In saptamana premergatoare recoltarii, administrarea anumitor medicamente: bismut, metamucil, uleiuri minerale, tetraciclina, antiamoebiene, antidiareice, antiacide.

Metoda Se foloseste examinarea directa la microscop (intre lama si lamela).

Pentru cadre medicale

Specimen recoltat - materii fecale din orice moment al zilei; se recolteaza cate o portiune de marimea unei alune, din 3 locuri diferite ale bolului fecal.

Cauze de respingere a probei - specimen obtinut cu uleiuri minerale, bismut, compusi de magneziu; recipient murdar pe exterior; specimen contaminat cu urina.

Recipient de recoltare - recipient de unica folosinta pentru fecale bine inchis cu capac; este interzisa adaugarea de substante conservante.

Stabilitate proba - cateva ore la temperatura camerei sau pana a doua zi la frigider.

Prelucrare necesara dupa recoltare - analiza se executa din materii fecale proaspat emise (de preferat); daca acest lucru nu este posibil, proba va fi pastrata la 2-8º C.Limite si interferente

Un singur examen negativ nu exclude posibilitatea infestarii parazitare. Examenul pentru Giardia poate fi negativ in stadiile precoce ale infestarii, in infestari cronice si la pacientii care elimina ciclic parazitul. Rezultate fals negative pot sa apara daca in saptamana care precede testul, s-au administrat bariu, bismut, Metamucil, uleiuri minerale, Tetraciclina, medicamente antiamoebiene, antidiareice, antiacide. In toate aceste cazuri se recomanda determinarea de antigen Giardia in fecale.

Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Examen coproparazitologic - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale