ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

LSD < < Analize medicale explicateDescriere Acidul lisergic dietilamida (LSD, Delysid) este un alcaloid continut in ergot, un produs natural al ciupercii Claviceps purpurea care paraziteaza diverse graminee, mai ales secara.
LSD este un drog halucinogen care poate provoca alterarea severa a starii de constienta, reactii psihotice caracterizate prin halucinatii si alte tulburari de perceptie care mimeaza psihoza functionala. Datorita structurii similare serotoninei (5-hidroxi-triptamina), LSD isi exercita efectele psihotomimetice prin antagonizarea activitatii serotoninergice in trunchiul cerebral. Se produc astfel halucinatii prin deformarea realitatii; simturile devin confuze iar senzatiile sunt amplificate si amestecate. Are loc un fenomen de sinestezie, de amestecare a senzatiilor si se inverseaza modul de perceptie a spatiului si timpului, se "vad" sunete si se "aud" culori, apar distorsiuni ale marimii obiectelor, subestimari sau supraestimari ale distantelor si marimilor. Halucinatiile declansate de LSD nu sunt, de fapt, decat pseudohalucinatii, consumatorii fiind aproape intotdeauna constienti de faptul ca impresiile traite nu sunt reale. Dintre cei 4 diastereomeri sintetici ai LSD doar d-LSD prezinta capacitatea de a induce alterarea activitatii mentale. D-LSD este unul dintre cei mai puternici agenti halucinogeni, dar riscul de a deveni toxic pentru organism este foarte mic (se poate administra in doze mari fara sa produca decesul consumatorului). LSD se administreaza de obicei oral in doze de 100-250 μg. Este metabolizat rapid, astfel ca numai un procent de 1% din drogul initial este excretat in urina. LSD nu este un toxic ce da dependenta. Nu apare dependenta fizica; de asemenea lipsesc fenomenele de sevraj. Exista totusi posibilitatea de a aparea dependenta psihica in urma consumului repetat si indelungat.
Testul utilizat de laboratorul Synevo se efectueaza pe un analizor automat si consta in determinarea calitativa a drogului LSD si a metabolitilor sai in urina, la o concentratie cut-off de 0.5 ng/mL.

Recomandari Recomandari pentru determinarea LSD in urina:

- suspiciunea unui consum de LSD.

Pregatire pacient Nu necesita o pregatire prealabila.

Metoda Se foloseste metoda imunochimica bazata pe interactiunea cinetica a microparticulelor intr-o solutie ce este masurata prin modificarile in transmisia luminii. Se folosesc doua categorii de reactivi: unul contine anticorpi policlonali de capra anti-LSD, iar al doilea microparticule conjugate cu derivati LSD. Daca LSD nu este prezent in proba, anticorpii liberi se vor lega de conjugatele drog-microparticule si vor induce formarea de agregate. Pe masura ce se intensifica agregarea va creste absorbanta. In prezenta drogului, acesta va intra in competitie cu conjugatele drog-microparticule pentru anticorpii liberi iar agregarea si in consecinta absorbanta vor diminua. Continutul probei in LSD va fi determinat in functie de valoarea obtinuta pentru o concentratie cut-off cunoscuta a drogului.

Pentru cadre medicale Specimen recoltat - o proba de urina spontana.

Recipient de recoltare - eprubeta pentru urina.

Cantitate recoltata - 10 mL.

Prelucrare necesara dupa recoltare - nu este necesara adaugarea de aditivi sau substante conservante; pH-ul probelor de urina trebuie sa se mentina in intervalul fiziologic 5-8.

Stabilitate proba - probele de urina sunt stabile 3 zile la 2-8° C; daca nu este posibila testarea lor in acest interval de timp, probele vor fi congelate.

Limite si interferente Un rezultat pozitiv indica prezenta drogului LSD si a metabolitilor sai in proba dar nu furnizeaza informatii despre gradul intoxicarii.
Se recomanda ca rezultatele pozitive sa fie confirmate printr-o metoda mai specifica: gaz-cromatografie/spectrofotometrie de masa.
Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.LSD - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale