ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

SCREENING DIABET GESTATIONAL (1H, 50G) < < Analize medicale explicateDescriere

Diabetul gestational este definit ca orice tip de intoleranta la glucoza care apare sau este recunoscut pentru prima data in timpul sarcinii. Dupa nastere, cele mai multe paciente revin la o toleranta normala la glucoza; ~60% devin diabetice in urmatorii 16 ani. Este foarte important sa se depisteze aceasta conditie pentru a reduce atat complicatiile materne cat si morbiditatea si mortalitatea perinatala (nastere de copil mort, macrosomie, hipoglicemie, hiperbilirubinemie, hipocalcemie, policitemie).
Daca glicemia recoltata à jeun sau o glicemia recoltata in orice moment al zilei se situeaza deasupra valorilor prag folosite pentru a diagnostica diabetul zaharat in absenta sarcinii, atunci se considera ca pacienta are diabet gestational si nu mai este nevoie sa se efectueze testul de toleranta la glucoza.
Screening-ul pentru diabetul gestational se efectueaza la toate gravidele intre saptamanile 24 si 28 de sarcina utilizandu-se o varianta a testului de toleranta la glucoza – testul de provocare cu glucoza la 1 h. Daca nivelul glicemiei la 1 h este mai mare decat pragul stabilit, atunci se recomanda efectuarea unui test de toleranta mai lung (desfasurat pe o perioada de 3 h) pentru a clarifica statusul pacientei.Recomandari Recomandari pentru efectuarea screeningului diabetului gestational:

- la toate gravidele intre saptamanile 24 si 28 de sarcina;
- pacientele cu istoric familial de diabet zaharat sau cele cu diabet gestational in antecedente vor efectua acest test in saptamanile 15-19 de sarcina, urmand ca acesta sa fie repetat in saptamanile 24-28.

Pregatire pacient Nu este necesar ca testul sa fie efectuat pe nemancate.

Metoda Pacientei i se administreaza 50 g glucoza anhidra dizolvata in apa rece. Nu este permis sa manance, sa bea, sa fumeze sau sa mestece guma in timpul testului. Se recolteaza o proba de sange la o ora dupa administrarea de glucoza.

Pentru cadre medicale Nu exista.


Limite si interferente Nu exista.
Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Screening diabet gestational (1h, 50g) - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale