Tot ce este natural nu este neaparat benefic pentru sanatate. Tratamentele naturiste sunt foarte eficiente daca sunt respectate intocmai recomandarile medicilor specialisti.Ele interactioneaza atat cu alimentele consumate cat si cu medicamentele in completarea carora sunt. Efectele pot fi foarte ...
Gazele stomacale se formeaza in tractul intestinal, iar eliberarea lor se produce adesea impreuna cu dureri stomacale. Alimentele consumate, respiratia necorespunzatoare si lipsa exercitiului fizic sunt principalele cauze ale producerii lor. Gazele apar dupa orice masa, din cauza acumularii ...
Portocalele sunt bogate in vitamina C, au proprietati tonice si intaresc sistemul imunitar daca sunt consumate cu regularitate. Uleiul esential de portocale are si el importante beneficii pentru sanatate, fiind un bun dezinfectant. Mai mult, are si proprietati antiinflamatorii, antiseptice, ...
Lamaita veche, actualul cimbru, nu lipseste din bucataria gospodinelor. Gustul sau deosebit ofera mancarurilor o aroma inconfundabila.Multe condimente folosite in bucatarie au si numeroase proprietati curative, iar cimbrul se numara printre ele. Din frunzele si florile plantei, prin distilare, se ...
Crampele si arsurile la stomac apar din cauza consumului excesiv de alimente picante, paharelor de alcool carora le pierdem numarul, somnului agitat si alimentatiei necorespunzatoare.Stresul este si el un factor favorizant, la fel si mesele consumate rapid, fara a mesteca foarte bine alimentele. ...
Banalul otet de mere, folosit mai cu seama in salate, dar si diluat cu apa, ca si bautura terapeutica, este un antibacterian puternic. Deoarece contine minerale vitale intaririi organismului, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, fosforul, sodiul si fierul, trateaza numeroase afectiuni ale ...