Despre cartof, folosit in bucatarie pentru prepararea diferitor mancaruri, toti stim ca e unul dintre cele mai folosite alimente din lume. Dar cartoful are si numeroase intrebuintari terapeutice cu efecte imediate, avand proprietati diuretice, remineralizante, antiseptice, tonice cardiace. Sanatos ...
Ulcerul are un dusman veritabil in umilul si blamatul cartof, dupa cum au descoperit cercetatorii de la Universitatea din Manchester. Cartofii contin molecule antibacteriene care fac acest lucru posibil. Oamenii de stiinta spera ca "sucul de cartofi" sa poate fi introdus pe piata sub forma de ...
Ieftina si disponibila in supermarket-uri si pe tarabele din piata in mai toate anotimpurile, varza este un aliment binecunoscut noua, dar si un leac impotriva unor boli nu tocmai usoare. Varza contine multe vitamine, cele mai importante fiind C, B1, B2, B3, B6 si B9, microelemente si saruri ...
De regula, condimentele iuti au mare cautare iarna, nu numai pentru gustul si aroma lor deosebite ci, mai ales, pentru caldura resimtita in organism odata ce au fost ingerate. Fiecare stie cum e gustul unei cani de vin fiert in care a fost presarat si putin piper pisat sau gustul unei ciorbe de ...