ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

10% dintre copii se nasc prematur - articole medicale

10% dintre copii se nasc prematurAproape 12,9 milioane de copii, adica 10% din totalul de nou-nascuti din lume, se nasc prematur in fiecare an, arata un studiu realizat de "March of Dimes".

Un milion de copii nascuti prematur (inainte sa se dezvolte timp de 37 de saptamani in pantece) mor inainte sa implineasca o luna, iar 85% din decese au loc in tari in curs de dezvoltare din Africa si Asia, arata studiul realizat pe baza datelor oferite de OMS, informeaza CNN.

"Nasterile premature sunt o problema enorma la nivel global, pentru ca inseamna o povara imensa emotionala, psihica si financiara asupra familiilor, dar si asupra sistemelor medicale si asupra economiei. Doar in Statele Unite, costul anual al ingrijirii copiilor nascuti prematur depaseste 26 de miliarde de dolari", spune Jeniffer Howse, lider al March of Dimes.

Tara cu cele mai multe nasteri premature au loc in Africa, unde 11,9% din nasteri au loc prematur premature in fiecare an, cu peste 4 milioane de nasteri premature pe an. In Asia, procentul este de 9,1%. In Statele Unite si Canada, 10,6% din nasteri au loc prematur.

In Statele Unite, cresterea numarului de nasteri premature din ultimii ani are loc pe fondul numarului mare de femei care fac copii la varste de peste 35 de ani si recurg la tratamente de fertilizare.

Copii nascuti prematur au un risc mai mare sa aiba probleme grave de sanatate, cum ar fi pareza cerebrala, orbire, pierderea auzului, alte boli cronice, sau sa aiba dificultati de invatare. (L.S.)
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-05-2009/10-la-suta-dintre-copii-se-nasc-prematur-907940




10% dintre copii se nasc prematur - articole medicale - startsanatate