ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

10 lucruri pe care nu le stiai despre creierul tau - articole medicale

10 lucruri pe care nu le stiai despre creierul tauCorpul uman este inca un mister, insa cele mai multe secrete pare a le ascunde chiar motorul existentei noastre, creierul. Cu o multime de compartimente destinate anumitor functii, fiind afectat negativ sau pozitiv de dieta, gandurile, actiunile sau bolile noastre, creierul ramane inca un obiect de studiu pentru cei mai multi oameni de stiinta.

creier:

1. Apogeul, la 20 de ani

Creierul functioneaza la capacitate maxima in jurul varstei de 20 de ani, dar incepe sa aiba o traiectorie descendenta incepand cu varsta de 27 de ani. Asta nu inseamna ca incepe sa se deterioreze, ci doar sa coboare incet de la varful inregistrat in jurul varstei de 20 de ani.

Celulele creierului incep sa se deterioreze in jurul varstei de 45 de ani, tocmai de aceea ar trebui sa consumam mereu fructe si legume destinate imbunatatiiri anumitor functii cum ar fi memoria, puterea de concentrare, capacitatile intelectuale etc.

2. Alcoolul, in cantitati moderate, nu afecteaza creierul

S-a mai demontat un mit, este adevarat, deoarece mult timp s-a crezut ca alcoolul distruge in timp creierul. Da, consumul de alcool in cantitati mari provoaca unele anomalii, insa un pahar de vin in fiecare seara aduce doar beneficii sanatatii noastre, deci si asupra functionarii creierului.

3. Creierul poate fi educat si modelat

Aceasta e, poate, cea mai interesanta descoperire a celor mai recente studii: se pare ca impulsivitatea porneste de la creier si poate fi controlata. Cel putin asta sustine un studiu din acest an, care a avut ca subiecti persoane pasioante de jocurile de noroc. Pe baza rezultatelor finale, oamenii de stiinta spera ca pe viitor sa foloseasca noi si noi resurse pentru a trata diverse dependente sau boli ca ADHD.

4. Celularele afecteaza creierul

Nu vorbi foarte mult la telefon daca nu vrei sa te alegi cu insomnii suparatoare. Desi studiile pe acest subiect nu sunt deocamdata suficient de numeroase sau de concludente, tot mai multi cercetatori fac o legatura intre radiatiile emise de telefonul celular si unele disfunctii ale creierului.

5. Creierul nu doarme niciodata in totalitate

Ai grija sa te odihnesti cum trebuie in fiecare noapte chiar daca, se pare, creierul tau nu doarme nicidoata in totalitate. De un somn bun depinde modul in care creierul va procesa detalii referitoare la memorie sau alte functii asemanatoare.

6. Creierul functioneaza precum un computer - poate fi reprogramat

Daca vrei sa fii mai optimist, este suficient sa actionezi si sa faci lucruri pozitive, care iti fac placere. Asta va functiona ca o reprogramare a creierului, prin care toate gandurile negative, temerile si frustrarile vor incepe sa se stearga rand pe rand.

7. Relaxarea si meditatia ajuta functiile creierului

Studii recente au aratat ca cei care au meditat timp de 30 de minute pe zi timp de 8 saptamani au avut schimbari majore in partile creierului destinate memoriei, empatiei sau stresului. Asadar, beneficiile relaxarii si ale meditatiei nu sunt doar niste mituri, ci fapte concrete care te pot ajuta.

8. Ce-i place creierului? - alimente bogate in Omega3, vitamina B, carbohidrati complecsi si antioxidanti

Ei bine, daca te-ai gandit vreodata care ar fi dieta preferata a creierului tau, acum ai gasit formula completa si corecta. Toate acestea ajuta memoria, intelectul si rezistenta la stres.

9. Rasul, cel mai bun remediu pentru creier

Oricat de stresat sau nefericit ar fi creierul nostru, nu trebuie sa cauti cine stie ce medicamente sofisticate. Ajunge o portie buna de ras pentru ca cele doua parti ale creierului corelate cu depresia sa functioneze mai bine. De asemenea, rasul sau chicotelile reduc nivelul de stres, scad tensiunea arteriala si influenteaza benefic si sistemul cardiovascular.

10. Diabetul afecteaza functionarea creierului

Intr-un studiu realizat in iunie 2012, s-a constatat ca subiectii care sufereau de diabet si care nu isi tineau sub control nivelul glicemiei incepusera sa inregistreze si un declin cognitiv. Asadar, aceasta boala trebuie tinuta sub control pentru ca celelalte functii ale corpului sa lucreze corect si eficient.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/creier/10-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-creierul-tau-1192065




10 lucruri pe care nu le stiai despre creierul tau - articole medicale - startsanatate