ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

3 alimente care combat durerea de genunchi - articole medicale

3 alimente care combat durerea de genunchiMilioane de oameni sufera de dureri de genunchi, din cauza osteoartritei. Denumita cateodata boala articulara degenerativa sau osteoartroza, osteoartrita reprezinta cea mai frecventa forma de artrita si este cauza principala a durerii si invaliditatii in randul adultilor in varsta.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Oklahoma citati de la Readers Digest au descoperit ca exista 3 alimente care combat durerile de genunchi provocate de osteroartrita.

Soia

Mai multe persoane care se plangeau de dureri puternice de genunchi au declarat ca suferinta lor s-a redus foarte mult dupa ce au consumat soia zilnic, timp de trei luni.

Participantii la studiu au consumat o bautura din soia care continea 40 de grame de proteine. Se pare ca soia contine substante care au proprietati anti inflamatoare.

"Puteti avea aceleasi rezultate si daca veti consuma lapte din soia, sau burgeri din soia", a declarat Bahram H. Arjmandi, autor al studiului.

Fructe

293 de persoane adulte, participante la studiu, au declarat ca durerile de genunchi au disparut dupa ce au mancat mai mult timp, zilnic, diverse fructe care contineau vitamina C, cum ar fi kiwi, portocale, mango, grepfrut, si papaya.

Cercetatorii au afirmat ca vitamina C din fructe protejeaza articulatiei genunchiului.

Peste

Specialistii de la Universitatea de Stat din Oklahoma au mai ajuns la concluzia ca pestele si uleiul de peste reduc durerile articulare.

Potrivit studiului, acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste pot bloca substantele chimice care produce la inflamarea genunchiului care duce la osteoartrita.

Asadar, mananca doua portii de peste uleios (cum ar fi macrou sau somon), saptamanal, sau puteti consuma zilnic un gram de omega-3, in forma de capsula in fiecare zi.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-07-2010/3-alimente-care-combat-durerea-de-genunchi-985640




3 alimente care combat durerea de genunchi - articole medicale - startsanatate