ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

5 reguli anti-constipatie - articole medicale

Constipatia este o problema frecventa cu care se confrunta mai ales femeile. Cauzele cele mai frecvente tin de alimentatia defectuoasa si de modul nostru de viata dezordonat.



Cand putem vorbi de constipatie?

Se apreciaza ca frecventa normala de eliminare a fecalelor ar trebui sa se incadreze intre trei pe zi si o data la trei zile. Insa se vorbeste de constipatie daca numarul defecatiilor este mai mic de trei ori pe saptamana.

Totusi, aceasta este o definitie arbitrara. In cazul copiilor, constipatia este definita de defecatiile prea rare sau/si dure, in care alimentatia este principala cauza.

Constipatia este rareori asociata cu vreo alta boala sau cu vreo leziune a tubului digestiv. Totusi, in cazul in care observi si alte simptome trebuie sa te gandesti si la alte probleme.

La adulti, constipatia tine mai mult de alimentatia defectuoasa si de modul de viata haotic: ritm alert, zile incarcate, sedentarism.

Regulile anti-constipatie

  • 1. Bea multa apa. Insuficienta hidrica, ce duce la intarirea fecalelor, este una din principalele cauze ale constipatiei. Trebuie sa bei cum te-ai trezit, intre mese si in timpul meselor, minimum 1 litru si jumatate p zi.


  • 2. Lupta contra sedentarismului. Activitatea fizica are un efect benefic asupra tranzitului intestinal. O jumatate de ora de mers pe jos dupa masa este intotdeauna benefic.


  • 3. Mareste aportul in fibre. Acestea sunt prezente in fructe si legume, dar mai ales in cerealele integrale, in legumele si fructele uscate. Mizeaza pe fructe proaspete sau uscate si legume crude si fibroase (prune, ananas, sparanghel).


  • 4. Mananca legume uscate cel putin o data pe saptamana.


  • 5. Inlocuieste painea alba cu cea din cereale integrale. Din cand in cand, adauga o lingura de tarate in iaurt si in bolul cu lapte.


De retinut

Exista 2 tipuri de alimente care favorizeaza in principal constipatia. Primele tind sa incetineasca tranzitul intestinal. Acestea sunt alimentele bogate in amidon (orez, cartofi, paste) si produsele foarte dulci (prajituri, biscuiti, bauturi indulcite), care contin prea putine fructe si legume.

Din cea de-a doua categorie fac parte bananele, morcovii, gutuile si orezul, care actioneaza prin absorbtia apei intestinale. Ele maresc astfel volumul fecalelor si le diminueaza frecventa.


http://sanatate.ele.ro/5_reguli_anti_constipatie_--a9907.html




5 reguli anti-constipatie - articole medicale - startsanatate