ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

7 bacterii periculoase ascunse in mancare - articole medicale

7 bacterii periculoase ascunse in mancareBacteriile ascunse in mancare pot fi extrem de periculoase pentru sanatatea noastra. Unele alimente sunt mai vulnerabile la o astfel de contaminare, tocmai de aceea este necesar sa stim care sunt acestea si ce putem face pentru a tine la distanta pericolul.

bacterii prezente in diverse alimente. Tot ce trebuie sa facem este sa ne informam si sa fim mai prudenti atunci cand consumam produse ce ar putea fi infestate.

E. Coli



Bacteria Escherichia coli rezista in intestinele oamenilor, dar si ale unor animale. Cel mai adesea, aceasta bacterie se gaseste in lapte dulce, sucuri, apa sau carnea de vita nepreparata termic suficient.

Simptomele infestarii cu E Coli sunt durerile de stomac, varsaturile si diareea severa, iar in unele cazuri mai grave infestarea cu E coli duce la insuficienta renala sau chiar deces. Tot ce trebuie sa facem este sa gatim foarte bine carnea, sa respectam normele de igiena, sa spalam bine fructele si legumele si sa evitam sucurile si laptele nepasteurizat.

Campylobacter



Bacteria Campylobacter se gaseste cu precadere la vaci si la puii de gaina. Cazurile de infestare cu aceasta bacterie sunt destul de rare, insa in Statele Unite ale Americii s-a descoperit in 2005 ca 47% dintre pieptii de pui cruzi aveau aceasta bacterie.

Asadar, desi mai rare, cazurile infestarii cu Campylobacter pot aparea, fiind mai severe in special la persoanele in varsta sau la bebelusi. Simptomele bolii sunt dureri de stomac, febra, diaree, crampe, greata si varsaturi. Pentru a reduce la minimum riscurile contaminarii, respecta normele de igiena, gateste foarte bine carnea si spala ustensilele de bucatarie, mai ales dupa pregatirea alimentelor crude.

Listerioza



Listeria monocytogenes este un tip de bacterie ce se gaseste in sol, apa, alimente crude, mancare procesata si lapte nepasteurizat. Un lucru ingrijorator este acela ca listerioza se poate dezvolta si raspandi chiar si la temperaturi foarte scazute.

Atunci cand esti infectat cu aceasta bacterie, semnele sunt febra, frisoane, dureri de cap sau varsaturi. Boala poate avea manifestari grave, ducand uneori si la deces, cele mai severe cazuri fiind inregistrate in randul adultilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu un sistem imunitar deficitar.

Masurile de precautie si in acest caz sunt spalarea temeinica a alimentelor, mai ales a celor cu suprafete mai dure, dezinfectarea suprafetelor si a ustensilelor ce au venit in contact cu alimentele crude. De asemenea, nu pastra produsele prea multe zile in frigider.

Vibrio



Bacteria parahaemolyticus se gaseste in apa sarata si, uneori, in fructele de mare crude. Asadar, trebuie sa avem grija atunci cand consumam fructe de mare crude sau gatite insuficient. Simptomele apar, in general, la 24 de ore de la consum, ele constand in crampe la stomac, greata, varsaturi, diaree, febra si frisoane.

Si de aceasta data persoanele cu un sistem imunitar slabit sunt mai predispuse la a contracta boala si la a face o forma mai severa. Solutia pentru a te feri de bacteriile Vibrio este de a consuma fructe de mare foarte bine preparate.

Toxoplasmoza



Toxoplasmoza este deseori asimptomatica. Contaminarea se face atunci cand intram in contact cu excrementele de pisici si, evident, atunci cand nu respectam regulile de igiena elementare.

Femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunitar slabit prezinta riscuri mai mari de a se infecta, simptomele aferente bolii fiind dureri de cap si de corp, febra, iar in cazuri mai grave leziuni ale ochilor, creierului sau ale altor organe.

Norovirus



Acest tip de virus este responsabil pentru declansarea gastroenteritei, o afectiune grava care duce la inflamatia stomacului si a intestinului. Acest virus se gaseste in alimente si bauturi contaminate, dar si pe obiecte. Din acest motiv, boala este foarte contagioasa, transmitandu-se prin contactul cu o persoana infectata sau prin consumarea alimentelor infestate.

Simptomele sunt greata, varsaturi, crampe de stomac, diaree, dureri de cap, febra, oboseala si dureaza cateva zile, in unele cazuri fiind necesara spitalizarea. Pentru a preveni contaminarea cu aceste virusuri, spala-te bine pe maini si dezinfecteaza suprafetele posibil contaminate.

Salmonella



Salmonella este o bacterie prezenta la pasarile de curte, in oua, carne de vita si, uneori, chiar si pe fructele si legumele nespalate. Simptomele dureaza pana la 7 zile, bolnavii acuzand crampe, febra, dureri de cap sau diaree.

Bebelusii si persoanele cu afectiuni cronice au, de obicei, forme mai grave ale infestarii cu salmonella. Pentru a preveni infestarea cu aceasta bacterie, nu manca oua crude sau preparate necorespunzator, carne de pasare sau vita care ar putea fi contaminate si dezinfecteaza ustensilele de bucatarie.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/bacterii/7-bacterii-periculoase-ascunse-in-mancare-1193910






7 bacterii periculoase ascunse in mancare - articole medicale - startsanatate