ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

7 cauze surprinzatoare ale ingrasarii la omul modern - articole medicale

7 cauze surprinzatoare ale ingrasarii la omul modernDe multe ori, acumularea de kilograme nu pare a avea o explicatie logica. Se renunta la dulciuri, se mananca fructe si legume, se face sport, insa colaceii de grasime se incapataneaza sa ramana la locul lor.

Insa iata ca specialistii au descoperit cativa factori ce tin de stilul de viata modern, care pot reprezenta adevarati sabotori in eforturile de a ne mentine supli si in forma. somn pe noapte

Revenirea tarziu de la birou, apoi incercarea de a face cat mai multe lucruri acasa, toate acestea prelungesc activitatea tarziu in noapte. A doua zi dimineata, oboseala este inlaturata cu o ceasca de cafea tare, iar acest program poate deveni o regula.

Din pacate, insa, lipsa cronica de somn nu ramane fara urmari: hormonii care regleaza apetitul o iau razna, metabolismul se poate incetini si poate creste chiar rezistenta la insulina. Toate aceste modificari afecteaza sanatatea si duc la ingrasare. Solutia este un somn de calitate, care sa dureze intre 7 si 9 ore pe noapte.

2. Viata este plina de urgente

In conditii de stres, corpul produce un hormon numit cortizol, care "scoate" fortat zaharul stocat in ficat si muschi si il aduce in fluxul sanguin.

Creste si insulina, arderile de grasime sunt inhibate, aceasta fiind stocata pentru o utilizare viitoare. Pentru a rupe acest lant ce duce in final la ingrasare se impune relaxarea ritmului de viata. Trebuie revizuite prioritatile si acordata importanta miscarii si activitatilor recreative.

3. Carnea consumata este plina de hormoni

Din carne se obtine o doza buna de proteine. Insa, din pacate, cea mai mare parte a carnii comercializate contine reziduuri din substantele chimice care au fost introduse in alimentatia pasarilor si animalelor pentru ca acestea sa creasca si sa se ingrase mai repede. Odata consumata carnea, aceste substante de "stimulare", au acelasi efect si la om.

In aceste conditii, situatia ideala este sa se cumpere carne provenita de la fermele care nu apeleaza la injectarea cu hormoni sau din gospodariile traditionale, atunci cand este posibil.

4. Produsele bio nu sunt accesibile

Pesticidele si alte substante chimice folosite in agricultura ajung in organismul nostru prin ingerarea de fructe si legume, interfereaza cu hormonii, ducand la un metabolism mai lent, incapacitatea de a construi si mentine masa musculara si crescand producerea de tesut adipos.

Este adevarat ca produse ecologice sunt mai scumpe, insa ar trebui sa se apeleze la versiunea bio macar pentru acele soiuri de fructe si legume care aduna cele mai multe pesticide: piersici, nectarine, capsuni, cirese, pere, mere, struguri, ardei gras, salata verde si cartofi.

5. Consumul multor produse ambalate

Multe dintre ambalaje pot transfera continutului alimentar substante chimice periculoase, cum sunt Bisfenolul A si clorura de polivinil (PVC). Acesti compusi usori patrund rapid in fluxul sanguin, perturband hormonii si incetinind metabolismul.

Desigur ca solutia ar fi sa se consume cat mai putine alimente ambulate in plastic sau aluminiu. De asemenea, nu trebuie incalzita mancarea la microunde in recipiente de plastic, iar in cazul apei minerale cumparata la pet-uri, odata ce aceasta a fost bauta, sticlele respective nu ar trebui refolosite pentru pastrarea altui lichid.

6. O alergie alimentara nediagnosticata

Cazurile de alergii s-au inmultit foarte mult in vremurile noastre. Pe langa probleme de ordin digestiv sau roseata la nivelul pielii, alergiile alimentare pot adauga si kilograme in plus. Alimentele care nu sunt tolerate pot duce la inflamatii, balonari si retentie mare de apa. Cand se banuieste o astfel de problema, investigatiile vor stabili care sunt alimentele ce trebuie evitate.

7. Utilizarea bauturilor si dulciurilor dietetice

Desi aceste produse sunt practic lipsite de calorii, persoanele care le consuma nu se pot lauda cu o subtiere a taliei. Uneori, efectul este chiar contrar celui dorit. Anumite studii au scos la iveala ca indulcitorii artificiali pot duce la un metabolism mai lent. Solutia este de a consuma apa in loc de bauturile light si fructe in loc de dulciurile fara zahar.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ingrasare/7-cauze-surprinzatoare-ale-ingrasarii-la-omul-modern-1193848




7 cauze surprinzatoare ale ingrasarii la omul modern - articole medicale - startsanatate