ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Acoolul si exercitiile fizice te apara de pietrele la vezica biliara - articole medicale

Acoolul si exercitiile fizice te apara de pietrele la vezica biliaraExercitiile fizice, dar si o cantitate moderata de alcool te apara de calculii la vezica biliara, arata un studiu realziat in Marea Britanie.

Potrivit cercetatorilor de la University of East Anglia, care au monitorizat 25.000 de persoane, barbati si femei, cu cat ai mai multa activitate fizica, cu atat mai bine. In cadrul studiului s-a aratat ca voluntarii cei mai activi aveau un risc de calculi la vezica biliara cu 75% mai redus.

O posibila explicatie este colesterolul mic la nivelul fierei, in cazul celor mai activi, dupa cum se mentioneaza in raportul aparut in European Journal of Gastroenterology and Hepatology. Tot sportul este si cel care ridica nivelul colesterolului bun si o buna functionare a intestinelor, ceea ce duce, de asemeni, la un risc redus de formare a calculilor.

Cercetatorii britanici au mai stabilit, pe acelasi esantion de voluntari, ca o cantitate moderata de alcool are rol protector, unul - doua pahare de bautura pe zi miscorand riscul aparitiei pietrelor la vezica biliara cu o treime, conform BBC.

Acesti calculi renali, rezultat al colesterolului intarit cel mai adesea, se intalnesc la una din trei femei si unul din sase barbati, mai ales in cazul persoanelor mai in varsta.

Alti factori care influenteaza formarea lor sunt sarcina, obezitatea, pierderea rapida in greutate si anumite medicamente.

Unele persoane care sufera de asa ceva nici nu ajung sa stie vreodata, in timp ce altele sufera de dureri severe, inflamatii si infectii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-08-2010/acoolul-si-exercitiile-fizice-te-apara-de-pietrele-la-vezica-biliara-993701
Acoolul si exercitiile fizice te apara de pietrele la vezica biliara - articole medicale - startsanatate