ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Acupunctura poate fi eficienta impotriva bronsitei cronice - articole medicale

Acupunctura poate fi eficienta impotriva bronsitei croniceAtunci cand caile respiratorii sunt iritate, bronhiile se inflameaza si produc o cantitate excesiva de mucozitati, pe care oamenii le expectoreaza tusind.

Tratamentul bronsitei cronice, caci despre ea vorbim, se bazeaza pe bronhodilatatoare, antiinflamatoare, chineziterapie si chiar ventilatia asistata. Fara sa uitam renuntatul la fumat, fiindca bronhopneumonopatia cronica obstructiva (BPCO) e legata 80% de acest viciu.

Dar un studiu realizat de profesori pneumologi de la universitatile de medicina din Tokio, Osaka si Kyoto, publicat in iunie in "Archives of Internal Medicine", a aratat ca si acupunctura poate fi eficienta impotriva bronsitei cronice, potrivit placebo cu acupunctura, in masura in care pacientii isi dau seama daca au fost intepati sau nu".

De fapt, in studiul japonez, bolnavii ce urmasera sedinte false de acupunctura descriau senzatii diferite in timpul pseudo-stimularii punctelor de energie.
Potrivit sursei citate, ideal ar fi fost sa fie alesi bolnavii ce nu facusera niciodata acupunctura, insa practica este foarte raspandita in Japonia.

In schimb, efectele benefice au fost percepute de bolnavii sub acupunctura. "Calitatea vietii s-a ameliotat semnificativ, chiar starea nutritionala, amplitudinea miscarii toracice intre expiratie si inspiratie, forta muschilor respiratorii, anumiti indici ai functiei respiratorii", detaliaza Nicolas Roche.

Acest specialist isi manifesta si anumite rezerve legate de "efectivul limitat" de bolnavi (34 pe grup) si de "cateva diferente intre caracteristicile celor doua grupuri studiate" sau "perioada foarte scurta" de experimentare.

Si pneumologul Yves Grillet considera ca "lipseste dovada stiintifica pe termen lung, dar poate fi un pas inainte".

Desigur, a nu se uita ca renuntarea la fumat ramane masura cea mai eficace.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/acupunctura-poate-fi-eficienta-impotriva-bronsitei-cronice-1174523




Acupunctura poate fi eficienta impotriva bronsitei cronice - articole medicale - startsanatate