ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Adevaratele cauze ale cancerului - articole medicale

Adevaratele cauze ale canceruluiRiscurile implicate de stilul de viata sunt luate mai putin in serios decat originea genetica in cazul cancerului, a relevat o ancheta recenta.

La Congresul Societatii europene de oncologie, desfasurat recent la Viena, au fost prezentate si rezultatele unui studiu efectuat in Irlanda, in ceea ce priveste cunoasterea de catre populatie a factorilor de risc in cazul cancerului, aflam din cancer este departe de a fi stabilita. Insa rolul fumatului este clar pentru 85% din cazurile de cancer pulmonar si cel al vezicii urinare. Alcoolul este responsabil de un mare numar al cazurilor de tumori ale gatului si esofagului. Impactul obezitatii este dovedit in cazul cancerelor de san, de prostata si de colon.

Ancheta desfasurata in Irlanda a scos la iveala faptul ca 90% din persoanele chestionate considera ca factorii genetici joaca un rol important in aparitia cancerului.

"O mare parte a populatiei supraestimeaza partea atribuibila geneticii in aparitia cancerului. Ori, numai 5% pana la 8% din cazurile de tumori maligne au cauze genetice. Trebuie facute campanii de informare pentru a se intelege ca alimentatia, sedentarismul, alcoolul, fumatul, modul de viata in general, au impact asupra a 90% sau chiar 95% din cazurile de cancer", a afirmat oncologul irlandez Derek Power.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/adevaratele-cauze-ale-cancerului-1193658




Adevaratele cauze ale cancerului - articole medicale - startsanatate