ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Adevaratele motive pentru care exageram cu mancarea - articole medicale

Adevaratele motive pentru care exageram cu mancareaToti stim ca ar trebui sa mancam portii mai mici, dar, dupa o zi la birou sau pur si simplu de la mirosul de prajituri cu ciocolata, ajungem sa mancam mult prea mult.

Dar de ce se intampla acest lucru? Health.com a intrebat expertii in domeniu si iata motivele reale ale indoparii:

Nu dormim indeajuns

Lipsa somnului nu doar induce o stare de confuzie, dar schimba metabolismul, conducand la ingrasare. Daca nu dormim cat trebuie, este influentata productia a doi hormoni, responsabili pentru apetit si saturare, leptina si grelina.

Studiile au au demonstrat ca persoanele care dorm doar patru ore pe noapte, doua nopti la rand, au o scadere a productiei de leptina cu 18 procente si de 28 de procente in cazul grelinei. Astfel, cei care nu au dormit, au raportat o crestere a apetitului cu 24%.

De asemenea, lipsa somnului poate conduce la aparitia diabetului de tip 2.

Potrivit specialistilor, in momemtul cand suntem obositi, avem pofta de aproape orice si mai ales de zahar si alimente bogate in carbohidrati, care ofera un oarecare confort.

Prin urmare, ar trebui sa ne asiguram ca dormim cel putin sapte ore pe noapte si sa mancam sanatos la micul-dejun, adica paine integrala prajita, albuse de oua si cereale bogate in fibre, fructe si iaurt.

In timpul zilei, in loc sa mancam prea mult, ar fi de preferat sa facem o plimbare de zece minute, pentru inviorare. Acest lucru va conduce si la disparitia senzatiei de foame, odata cu senzatia de somn.

Suntem prea stresati:

Stresul constant provoaca producerea unei cantitati prea mari de hormoni, cum ar fi corizonul, care, in timp, creste apetitul.

De exemplu, femeile supraponderale care sunt si stresate, au tendinta sa se ingrase si mai mult.

Impreuna cu insulina, cortizonul poate cauza cresterea stratului de grasime din corp, majorand riscul de infarct sau atacuri cerebrale.

In plus, din cauza stresului nu reusim sa tinem o diete corespunzatoare, fiind unul din motivele principale pentru care oamenii renunta la diete. Persoanele care, in mod normal, au grjia de ce si cat mananca, au tendinta sa manance prea mult, ca raspuns la stres.

Desi este aproape imposibil sa traim intr-un mediu fara stres, exista metode eficiente de a diminua efectele sale. Puteti sa va apucati de yoga, meditatie sau sa practicati un sport care va face placere. Daca problemele devin prea grave, nu ezitati sa apelati la un medic.

Este scris in gene:

Nu este o gluma. In trecut, cand oamenii isi vanau sau culegeau fiecare masa, aveau nevoie de cat mai multa energie, pur si simplu pentru a supravietuii vietii grele.

Cand mancam alimente bogate in grasimi, creierul nu numai ca trimite un semnal de satietate, dar pastreaza si amintiri foarte puternice asociate momentului. Astfel, un compartament care a ajutat omul sa supravietuiasca, nu face decat sa ne creasca talia, in prezent.

Cum putem scapa de obicei? Cu multa vointa. Incercati sa nu asociati o anumita mancare cu un anumit moment al zilei sau un anumit loc. Sunteti obisnuiti sa mancati ciocolata pe la 3:00 dupa-amiaza? Renuntati la obicei, incercand sa va concentrati pe altceva sau mancand "ceva dulce" mai putin bogat in calorii.

Ce urmeaza dupa ce v-ati indopat?

Ati dat gres o data, nu este mare paguba. Este important sa va iertati "scaparea" si sa nu ganditi negativ. Odata ce incepeti sa va invinovatiti, sunt sanse mari sa mancati si mai mult la urmatoarea masa.

In schimb, in urmatoarele zile, ar trebui sa tineti putin regim: fructe, legume, cerale si multa apa.

De asemenea, este important sa aflati care a fost punctul declansator, dupa care ati inceput sa mancati prea mult. Poate n-ati mancat toata ziua, apoi ati halit tot ce era in frigider, seara? Tineti minte acest lucru si nu mai repetati.

Pentru a va simti in control, adaugati cateva minute la exercitiile periodice. Pe de alta parte, nu trebuie sa va ganditi la sport ca la o pedeapsa pentru micile placeri culinare, deoarce veti ajunge sa urati sala de sport si sa nu va mai doriti sa faceti exercitii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-18-2009/adevaratele-motive-pentru-care-exageram-cu-mancarea-890632




Adevaratele motive pentru care exageram cu mancarea - articole medicale - startsanatate