ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Adevarul despre alimente care starnesc confuzii - articole medicale

Adevarul despre alimente care starnesc confuziiChiar si persoanele cele mai interesate de dieta si nutritie sunt confuze atunci cand vine vorba despre anumite alimente, caci acestea sunt undeva la mijloc, unele guri spunand ca sunt bune, altele ca fac rau.

Iata care sunt cateva dintre acestea si ce ar trebui sa stii despre ele, pentru a te hotari daca sa le consumi sau nu, conform dementa, boala Parkinson si cancerul de endometru sau cel de colon. In plus, pentru multe persoane cafeaua reprezinta cea mai cuprinzatoare sursa de antioxidanti, aceasta continand si magneziu si crom.

Cea mai buna solutie este sa te rezumi la ceasca de dimineata sau maximum inca una, astfel incat sa ai parte doar de efectele benefice.

Vinul

Un pahar de vin baut in mod regulat iti face bine la inima, avand antioxidanti numiti polifenoli. Acestia protejeaza de cancerul la san, stabilizand hormonii. Vinul rosu este cel mai bun, dar ai grija la cantitate. Cum orice este exces dauneaza, femeile care beau mai mult de 1-2 pahare de vin pe zi au un risc mai mare de boli de inima si anumite tipuri de cancer.

Cartofii

Aceste alimente sunt extrem de controversate, fiind atat laudate, cat si blamate. Cert este ca ei sunt mancarea preferata a multor persoane, iar daca sunt gatiti asa cum trebuie sunt foarte nutritivi.

Un cartof mediu, de exemplu, iti ofera 5 grame de fibre si aproximativ 20% din cantitatea zilnica necesara de potasiu.

Renunta la cartofii prajiti si opteaza pentru cei fierti sau copti. Cartofii mov sunt si mai sanatosi, ajutand la scaderea presiunii sanguine.

Branza

Multi se feresc de branza, in special cea cu mucegai, gandindu-se ca ingrasa. Daca nu mananci mai mult de o portie pe zi, insa, nu ai de ce sa te temi, ci dimpotriva, vei avea parte de proteine si fosfor. Ai grija sa nu exagerezi, caci 30 de grame au in jur de 100-125 de calorii.

Poti incerca o varianta degrasata, care isi pastreaza aroma si este mai sanatoasa.

Pestele

Fiind pana nu demult laudat de toti nutritionistii, pestele a inceput sa fie mai nou suspectat ca ar contine prea mult mercur, un metal toxic foarte periculos. Totusi, beneficiile intrec cu mult riscurile. Este o sursa buna de omega 3, care scade nivelul de colesterol si protejeaza inima de boli.

Femeile care sunt insarcinate sau isi doresc acest lucru si copiii mici ar face bine sa se fereasca de macrou, rechin sau peste spada, acestea fiind suspectate ca ar avea si cel mai mare nivel de mercur.

Ciocolata

De parca ai mai avea nevoie de un motiv in plus de a iubi ciocolata, afla ca aceasta te ajuta sa iti scazi riscul de boli de inima cu 37%, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea din Cambridge. Ciocolata, in special cea neagra, contine antioxidanti care ajuta la o buna functionare a inimii.

Carnea rosie

O dieta foarte bogata in carne rosie duce la boli de inima si anumite tipuri de cancer, precum cel de colon. Asta din cauza ca acest aliment are multe grasimi saturate, care iti infunda arterele.

Totusi, aceasta nu trebuie exclusa definitiv din dieta, caci are zinc, fier si vitamina B. Cumpara varietatile cele mai slabe cu putinta si nu consuma mai mult de o jumatate de kilogram pe saptamana.

Nucile si semintele

Desi aceastea sunt destul de bogate in calorii si multa lume de fereste de ele din aceasta cauza, ele sunt, de fapt, foarte indicate in curele de slabit, caci au fibre si proteine care te ajuta sa iti mentii senzatia de satietate.

Totusi, ai grija la cantitate, luand pe zi cate o gustare nu mai mare de 23 de migdale, 14 jumatati de nuca sau 49 de seminte de fistic.

Bere

Atunci cand vine vorba de alcool, vinul ia toate laudele, putini stiind ca si berea ajuta, caci 1-2 pahare de bere pe zi scad riscul de boli cardiovasculare cu pana la 33%. Acest lichid contine polifenoli, niste antioxidanti foarte puternici. Nu intrece limita, insa, caci te vei ingrasa si organele interne vor avea de suferit.

Soia

Atunci cand oamenii se gandesc la alimente sanatoase, de obicei trec si tofu pe lista. Totusi, soia are si un compus numit fitoestrogen, care creste riscul de cancer de san. In cazul in care esti o persoana sanatoasa in ansamblu, nu ai de ce sa-ti faci griji, insa in cazul in care ai suferit de cancer in trecut, este bine sa te feresti de soia.

Ouale

Ouale sunt excelente pentru sanatate, ajutandu-te sa tii la distanta bolile de inima si nefiind atat de periculoase in ceea ce priveste colesterolul cum se credea. Un ou are mai putin de 185 mg de colesterol si multa vitamina D, dar si multe proteine, vitamina B12 si alti nutrienti.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/adevarul-despre-alimente-care-starnesc-confuzii-1171480




Adevarul despre alimente care starnesc confuzii - articole medicale - startsanatate