ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Adevarul despre probiotice - articole medicale

Adevarul despre probioticeCercetarile arata ca beneficiile probioticelor sunt departe de a se limita doar la efectele benefice asupra intestinului subtire. Cei mai multi oameni sunt convinsi, dupa ce au urmarit o gramada de reclame pe aceasta tema, ca probioticele, bacteriile bune care se multiplica in intestin, au un efect benefic asupra organismului.

Milioane de persoane le consuma sub forma de bauturi, iaurturi, pulberi sau capsule. Noi cercetari arata ca probioticele au o actiune benefica nu numai asupra tractului gastro-intestinal, dar, de asemenea, contribuie la ameliorarea si chiar tratarea anumitor boli, de la diabet zaharat de tip 1 pana la fibromialgie, scrie vaccin cu probiotice impotriva intoxicarilor accidentale cu detergenti de uz casnic.

Ce sunt bacteriile intestinale?

In noua sa carte, "Bacteriile bune din stomac"(Good Gut Bugs), nutritionistul Kathryn Marsden aduna cele mai noi informatii despre puterea probioticelor si le arata cititorilor cum sa le foloseasca.

Suma de bacterii care exista in organism, in principal in intestinul subtire, variaza. Acestea reprezinta paraziti care, in general, sunt inofensivi. Unele bacterii sunt utile, altele au potential periculos.

De exemplu, Clostridium Difficile sau Helicobacter Pylori traiesc in organism fara sa aduca daune, insa pot pricinui serioase probleme daca se reproduc si sufera mutatii din cauza afectarii negative a mediului in care traiesc.

De pilda, Colita cu Clostridium Difficile este o infectie intestinala bacteriana care apare la persoanele care au abuzat de antibiotice sau au suportat terapii antibiotice prelungite. Helicobacter Pylori este o bacterie care provoaca ulcere sau gastrite, in conditiile denaturarii mediului ei de viata.

Bacteriile bune (probioticele) imbunatatesc echilibrul florei intestinale, privand de hrana microorganismele rele, stopand dezvoltarea acestora. Probioticele ajuta la digestia si absorbtia nutrientilor, inlaturand substantele care afecteaza tesuturile.

Mai mult decat atat, ele sustin producerea vitaminelor din complexul B, vitale pentru functionarea optima a sistemului nervos central. Din pacate, nivelurile naturale de probiotice din organism sunt afectate de cativa factori negativi, precum alimentatie nesanatoasa, stres, consum de alcool, dereglari hormonale, fumat sau abuz de medicamente.

Cand se rupe echilibrul bacteriilor bune, cele rele profita de posibilitatea de a le lua intaietatea. Daca aveti o problema cu mirosul urat al transpiratiei, suferiti de un stomac umflat, gaze sau infectii fungice, cu siguranta bacteriile rele au intrat in actiune.

Cum ne pot imbolnavi bacteriile rele?

Respiratie urat mirositoare

Majoritatea mirosurilor neplacute ale organismului, precum halena, sunt cauzate de bacteriile rele. Respiratia urat mirositoare poate fi cauzata de aparitia cariilor dentare, a gingivitelor sau a unei indigestii. Cea mai mare problema este ca bacteriile din gura se hranesc cu mancarea pe care o consumam.

Solutie: mentineti o igiena dentara optima si consumati lactate fermentate, cum ar fi iaurtul, pentru a creste nivelul de bacterii bune. Luati suplimente de probiotice. Ele reduc riscul aparitiei cariilor dentare la copii, ceea ce inseamna mai putine carii in etapa de varsta adulta, mai rar probleme cu aftele sau alte infectii ale cavitatii bucale.

Constipatie

Un intestin lenes este, cel mai adesea, cauza unui balans inegal intre bacteriile bune si cele rele.

Solutie: imbunatatiti dieta, mancand mai multe fibre. Pentru sanatatea colonului, nu va bazati doar pe legumele sub forma de boabe. Beti multa apa, sucuri, ceaiuri, mancati supe, unul din motivele constipatiei fiind insuficienta lichidelor. Consumati iaurt sau suplimente de probiotice, in timp ce rezolvati problema constipatiei. Dupa o perioada, urmati aceasta dieta timp de patru saptamani.

Alergii

Este deja stabilita legatura dintre bacteriile intestinale rele si alergii. Oamenii de stiinta cred ca probioticele amelioreaza simptomele celor care sufera de astm, oprind inflamatiile de la nivelul intestinului.

Solutie: beti in fiecare zi un pahar cu o bautura ce contine probiotice. S-a demonstrat ca persoanele care consuma zilnic iaurt au o toleranta mai buna la polen. Luati suplimente probiotice, pentru ameliorarea simptomelor alergiilor respiratorii, cum ar fi astmul si eczemele. Retineti ca suplimentele cu probiotice incep sa actioneze dupa 12-16 saptamani.

Raceala si gripa

Probioticele pot intari sistemul imunitar. Studiile arata ca persoanele care iau probiotice prin alimente sau suplimente sunt afectate mai rar de raceala si gripa. Probioticele intaresc sistemul imunitar si cresc rezistenta la infectii prin stimularea producerii de anticorpi.

Solutie: pentru profilaxie, mai ales in timpul iernii, beti zilnic, in decurs de trei luni, un amestec de multivitamine cu probiotice. Potrivit specialistilor, veti reduce frecventa racelilor din anotimpul rece, iar simptomele vor fi mult mai usoare.

Nu uitati: Sfaturile noastre nu va scapa de indicatiile medicului specialist.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/bacterii/adevarul-despre-probiotice-1195778




Adevarul despre probiotice - articole medicale - startsanatate