ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ai grija sa nu devii victima caniculei - articole medicale

Ai grija sa nu devii victima caniculeiCaldura mare! Si meteorologii au anuntat ca va fi si mai mare in urmatoarele zile. Dar sa ne pastram calmul si optimismul si fiecare sa faca pentru sine si familia sa ceea ce trebuie si stie ca e bine ca sa se protejeze.

Pentru ca nu putem fi toti la munte sau la mare, acolo unde suntem, adica acasa, sa incercam sa facem mai suportabile zilele care urmeaza.

Deschide larg geamurile dimineata devreme, ca sa aerisesti bine toata casa. Daca vrei sa pastrezi racoarea cat mai mult timp, dupa ce inchizi geamurile, trage storurile ori inchide obloanele.

Fa cumparaturile dimineata devreme sau seara, dupa ce apune soarele. Nu uita de apa. E bine sa ai in casa apa minerala. Daca te simti rau din cauza caldurii, un pahar de apa minerala, baut incet, cu inghitituri mici, pe parcursul a zece minute, te energizeaza imediat. Apa se raspandeste rapid in tot organismul si mineralele din apa refac pe data stocul de minerale, diminuat din cauza transpiratiei ori a efortului facut de organism ca sa faca fata caldurii excesive.

Se recomanda ca persoanele suferinde sa nu uite sa-si ia medicamentele, sa nu intrerupa tratamentul si, pe cat posibil, in miezul zilei, cand caldura este mai mare, sa nu iasa din casa. Mai ales in aceste zile, grija pentru sanatate trebuie sa primeze.

Daca totusi, esti nevoit sa iesi, sa ai la tine un bidon cu apa. Nu trebuie sa bei multa apa. Opreste-te, din cand in cand, si bea cate o gura de apa. Incearca sa mergi, mai mult, pe la umbra, evita aglomeratiile, nu sta la rand si nu te urca in mijloacele de transport. Cand simti ca nu mai poti si inca mai ai mult drum pana acasa, intra si te racoreste intr-o biserica.

Daca nu te multumesti cu branza, rosii, fructe si lactate si vrei mancare gatita, atunci pregateste-o dimineata, pe racoare. In conditiile de la bloc, este o adevarata tortura pentru o femeie sa stea langa aragazul pe care fierb doua, trei oale pline.

In zilele fierbinti, este bine sa eviti folosirea produselor chimice de curatat in bucatarie si baie sau a spraiurilor de interior. Pentru curatat, foloseste bicarbonate de sodiu alimentar, otet sau lamaie. Chiar daca si mirosul acestora va ramane in aer pentru un timp, nu este nociv ca cel al produselor chimice. Parfumeaza aerul din casa cu crengute de brad, petale de flori sau coji de citrice si de mere.

Se crede gresit ca bauturile reci fac bine in zilele fierbinti. Un ceai cald de menta sau de busuioc, plante puternic aromate, energizeaza, racoreste, taie setea excesiva. Limonada, bautura naturala preparata in casa, pe care si bunica o bea la vremea ei, racoreste si este puternic vitaminizata daca folosim lamai fara economie.

Dusurile reci nu racoresc asa cum se crede si, mai rau, se poate raci si vara si o cauza ar putea fi bauturile reci, de la frigider, inghetata in exces si baile reci. Un dus cald, scurt, racoreste si tonifica organismul.

Daca esti obligat sa iesi din casa pana la magazinul din colt, cand caldura este mai mare, ai grija la masini cand traversezi strada. Si soferii sunt oameni si nu se stie in ce masura omul de la volan e afectat de caldura.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ceai/ai-grija-sa-nu-devii-victima-caniculei-1173519




Ai grija sa nu devii victima caniculei - articole medicale - startsanatate