ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alege dieta de detoxifiere potrivita - articole medicale

Alege dieta de detoxifiere potrivitaPrin dieta de detoxifiere organismul are ocazia sa se refaca intr-un mod natural. Exista mai multe metode de detoxifiere si trebuie sa stii ca iti poti alege dieta potrivita organismului tau.

Regimul de detoxifiere are rolul de a intari ficatul, plamanii, rinichii, stomacul si circulatia sangelui, prin eliminarea toxinelor din organism, informeaza healthrecipes.com.

Dieta vegetariana asigura necesarul de vitamine, minerale si fibre necesare organelor eliminative (ficatul si rinichii) pentru o functionare normala. Daca se limiteaza sau chiar elimina consumul de carne din alimentatie, digestia va fi mai usoara, iar toxinele se vor elimina rapid.

Este foarte important ca legumele sa se consume crude si proaspete, iar sucurile naturale sa nu iti lipseasca de la nici o masa. Cafeaua, tigarile si alcoolul vor fi si ele eliminate din alimentatia zilnica, la fel si semipreparatele si hrana de tip fast food.

O alta metoda de detoxifiere este dieta pe baza de plante. Stimuleaza functionarea normala a ficatului si asigura enzimele necesare unei digestii fara probleme. Combinarea plantelor necesare dietei de detoxifiere este foarte importanta. Astfel, pentru stimularea ficatului, poti alege musetelul, coada calului, papadia sau gentiana.

Plantele necesare functionarii normale a rinichilor sunt papadia, patrunjelul, ciupercile, ghimbirul si cedrul. Pentru detoxifierea plamanilor poti opta pentru lumanarica, carceii sau frunzele de ulm. Toate aceste plante pot fi eficiente sub forma de ceaiuri, extracte naturale sau pudra, dupa recomandarile medicului tau naturist.

Curatarea tenului

O alta dieta de detoxifiere poate fi si curatarea tenului si stimularea eliminarii toxinelor prin transpiratie. Saunele sau baile fierbinti ajuta la o curatare profunda si eficienta a tenului, prin stimularea functionarii rinichilor.

Pielea este prima care reactioneaza atunci cand toxicitatea organismului, favorizata de alimentatia improprie si stresul, este ridicata. Tocmai de aceea, o buna metoda de detoxifiere este curatarea in profunzime a tenului, prin deschiderea porilor si eliminarea infectiilor suparatoare.

Evita sa folosesti lotiuni care contin substante chimice, creme sau masti faciale sarace in extracte naturale din plante. Curata-ti fata in fiecare zi cu un sapun obtinut din plante, elimina din garderoba hainele sintetice care intretin transpiratia si dupa fiecare baie fierbinte, aplica o masca pe baza de tarate, abraziva, cu care elimini celulele moarte de la nivelul pielii.

O piele sanatoasa inseamna si o hidratare corespunzatoare si o alimentatie bogata in vitamine. Uleiul de masline il va inlocui pe cel de floarea soarelui, zaharul in exces va fi eliminat din alimentatie, la fel si grasimile nesanatoase.

In apa ta de baie adauga putin bicarbonat de sodiu si sare de mare. Dupa 20 de minute, poti curata pielea cu un sapun natural, iar procedura se repeta in fiecare saptamana, timp de o luna.

Detoxifiere prin sucuri naturale si antioxidanti

Sucurile de fructe si legume sunt perfecte pentru orice cura de detoxifiere. Se consuma insa fara pulpa, bogata in fibre. Cu cat vei consuma mai multe sucuri bogate in vitamine si minerale, cu atat ficatul tau va elimina mai rapid toxinele din organism. Sucurile naturale se digera rapid si joaca rolul de pansament stomacal.

Antioxidantii (vitaminele A, E si C) sunt esentiali pentru o detoxifiere eficienta. Ei neutralizeaza actiunea radicalilor liberi care distrug celulele sanatoase din organism.

Cere medicului tau naturist cura de vitamine necesara metabolismului tau si doza de vitamine de care ai nevoie pentru ca ficatul sa elimeine rapid toxinele acumulate. Astfel, poti completa aceasta dieta cu fructele si legumele proaspete pe care le consumi dupa fiecare masa.

Dietele de detoxifiere pot avea ca efecte adverse migrene, stari de greata si ameteli. Tocmai de aceea, este necesar ca atunci cand optezi pentru o dieta de detoxifiere, examenul medical si recomandarile medicului tau sa fie atent respectate.

Unele persoane resimt o scadere a energiei si o stare de apatie in primele zile ale dietei. Aceste simptome sunt normale atunci cand se schimba radical obiceiurile alimentare. Consulta medicul tau de fiecare data cand inregistrezi aceste simptome.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-23-2010/alege-dieta-de-detoxifiere-potrivita-989715




Alege dieta de detoxifiere potrivita - articole medicale - startsanatate