ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimentatia femeilor care alapteaza - articole medicale

Laptele matern este cel mai indicat aliment in primele luni de viata ale unui copil. EL este principala hrana, principala sursa de lichid si de anticorpi. In plus, exista certitudinea ca, spre deosebire de laptele din comert, laptele matern va  fi mereu proaspat si putem fi sigure ca are temeratura optima pentru stomacelul micutului. Alimentele pe care le consuma o mama care alapteaza ajung imediat in laptele care, consumat de bebelus, va fi asimilat de organismul acestuia.

Alimente nerecomandate: castravetii si rosiile, cartofii, fasolea si mazarea, vinetele, ceapa si prazul, varza si conopida,  fructele precum  strugurii, portocalele, capsunele sau prunele.

Pot provoca balonari sau colici:  mezelurile, mai ales cele ce contin carne de porc, prajelile sau condimentele. In general mancarurile grase sau cele care contin aditivi alimentari nu sunt indicate spre consumul femeilor care alapteaza, intrucat pot crea probleme intestinale micutului. La fel de periculoase sunt bauturile racoritoare, mai ales cele acide, care baloneaza copilul. Ca sa nu mai vorbim despre pericolul pe care il reprezinta pentru puilui tau fumatul, alcoolul, sau chiar cafeaua si ceaiul negru ( acestea din urma tulburandu-i somnul). Atentie la produsele medicamentoase. Nu le luati decat in cazuri urgente si asta doar dupa o consultare cu medicul dumneavoastra.
Alimente recomandate: lactatele - iaurt, chefir, branza proaspata (nu afumata), oua care sa nu fie prajite, gratar sau carne fiarta, cu mentiunea ca aceasta sa fie slaba, cum ar fi cea de pui, curcan, vita; compoturi. Dintre fructe sunt permise merele si bananele. Puteti consuma multe supe, ceea ce mai aduce un beneficiu: refacerea abdomenului dvs post nastere.

Lichide permise sunt apa plata, ceaiurile de fructe.


Diana Parvan




Alimentatia femeilor care alapteaza - articole medicale - startsanatate