Bananele sunt adevarate surse naturale de energie, fiind pline de potasiu, care creste rezistenta organismului.
O banana are in jur de 422 de miligrame de potasiu, cam 11% din cantitatea zilnica de care are nevoie un adult. Totusi, sunt unele alimente care o depasesc, potrivit fructe sau zahar adaugat.
Avocado
Un avocado are de doua ori mai mult potasiu decat o banana, respectiv 975 mg. Chiar daca nu mananci tot fructul odata, pune-l in salate, sucuri de fructe si legume si alte feluri de mancare.
Sosul de rosii
O cana de sos de rosii are pana la 800 mg de potasiu. Asigura-te doar ca nu are adaugata foarte multa sare, dar nici zahar.
Pestele
Halibutul are 449 mg de potasiu pe portie, putin mai mult decat o banana medie. Somonul si scoicile sunt si ele bune din acest punct de vedere.
Stafidele
Aceste mici fructe uscate sunt bogate in potasiu, o singura gustare mica oferindu-ti 322 mg. Ai grija la calorii, insa. Si caisele uscate sunt bune, cu 257 mg de potasiu la un sfert de cana.
Pepenele galben
O portie de pepene galben, de aproximativ 130-140 de grame, are 358 mg de potasiu.
Papaya
Fructul colorat iti ofera 264 mg de potasiu la o cana, asa ca este perfect ca gustare.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/alimente-cu-mai-mult-potasiu-decat-bananele-1191407