ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Amiba devoratoare de creier a ucis 10 persoane in Karachi, Pakistan - articole medicale

Amiba devoratoare de creier a ucis 10 persoane in Karachi, PakistanUn tip de amiba care devoreaza creierul a ucis deja cel putin 10 persoane in cel mai populat oras din Pakistan, Karachi, din mai pana in prezent, a anuntat marti Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Naegleria fowleri are o rata a mortalitatii de 98%, informeaza apa contaminata care ajunge in organism prin nas si nu poate fi transmisa de la o persoana la alta.

In afara de cele 10 cazuri confirmate ar putea fi mult mai multe, din moment ce populatia nu cunoaste simptomele contaminarii, iar personalul medical nu este nici el familiarizat cu acestea.

Amiba calatoreste din membranele nazale catre creier, simptomele initiale fiind greu de sesizat pentru ca sunt unele relativ comune, fiind vorba de dureri de cap, febra si dureri ale stomacului. Moartea survine la 5 - 7 zile de la contaminare.

Autoritatile pakistaneze planuiesc o campanie de informare a populatiei si de instruire a personalului medical, spitalele fiind deja alertate cu privire la aceste cazuri.

Populatia a fost avertizata sa se asigure ca rezervele de apa sunt tratate optim, iar in caz de aparitie a simptomelor sa ceara ajutor specializat imediat.

Amiba poate intra in organism cand oamenii inoata in apa infectata, ceea ce insa nu s-a intamplat pana acum, in cele 10 cazuri confirmate.

Boala a aparut in Karachi, un oras cu 18 milioane de oameni, in 2006. E prima oara cand reapare de atunci, decesele survenind saptamana trecuta.

Si in SUA au fost raportate, din 2002, 32 de cazuri.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/amiba-devoratoare-de-creier-a-ucis-10-persoane-in-karachi-pakistan-1194720




Amiba devoratoare de creier a ucis 10 persoane in Karachi, Pakistan - articole medicale - startsanatate