ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Apendicele, deloc un organ de prisos - articole medicale

Apendicele, deloc un organ de prisosDestula vreme s-a crezut ca apendicele este un organ fara insemnatate, fara activitate benefica, in stare doar sa dea batai de cap.

Studiile recente au demonstrat insa ca apendicele nu este doar un vestigiu, ramasita unui organ mai mare, de pe vremea cand consumam frunze, ci el ar putea avea un rol deloc neinsemnat in capacitatea organismului de a se apara de boli, conform Live Science.

Studiile recente ale cercetatorilor americani au venit in completarea teoriei lui Darwin, care spunea ca organul dintre intestinul subtire si cel gros este o ramasita a unui organ mai mare, numit cecum, folositor predecesorilor nostri pentru digestia hranei.

Il au si cateva dintre rozatoare, marsupiale si primate

Este intalnit din cele mai vechi timpuri, inca de acum 80 de milioane de ani, mai devreme decat chiar Darwin estima. Multe animale contemporane omului inca il au, printre care si rozatoarele, cateva marsupiale sau primate.

Insa descoperirile recente, coordonate de William Parker, arata ca apendicele este benefic organismului, el avand rol in crearea si directionarea celulelor albe din sange.

Cu alte cuvinte, rolul sau nu este deloc minor in cazul unor boli. Este important mai ales in afectiuni precum diareea, in apendice aflandu-se niste bacterii care vor repopula intestinele.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-25-2009/apendicele-deloc-un-organ-de-prisos-864785




Apendicele, deloc un organ de prisos - articole medicale - startsanatate