ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Arpacasul, aliment si remediu naturist pentru piele - articole medicale

Arpacasul, aliment si remediu naturist pentru pieleArpacasul este un produs alimentar obtinut prin decorticarea boabelor de grau, orz sau mei. Pentru ca asta se cere, in magazine predomina arpacasul de grau, cel care aduce organismului necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.

Cei mai multi stiu ca arpacasul este de preparat coliva ori nu-i chiar asa. In timp, s-a constatat ca arpacasul combate constipatia, avitaminoza, este cicatrizant si curata pielea si are proprietati tonice.

Putini stiu ca bobul de arpacas poate fi preparat sub forma de ceai care trateaza unele afectiuni ale pielii, precum petele generate de varsta, eczemele dobandite in diverse imprejurari, dar si negii sau alunitele.

Trebuie stiut insa ca o cura de ceai de arpacas pentru curatirea pielii dureaza intre o luna si trei luni, in functie de marimea si profunzimea afectiunii, de aceea cine-si propune sa apeleze la acest remediu naturist trebuie sa aiba foarte multa rabdare deoarece cateva cani de ceai nu fac minuni.

Ca sa prepari ceaiul, mai intai de toate, spala doua linguri de arpacas in mai multe ape, pana cand apa ramane limpede. Lasa-l la scurs, apoi pune-l intr-o tigaie si, la foc mic, rumeneste-l timp de zece minute, fara ulei, unt sau grasime.

Apoi, pune arpacasul la fiert pentru alte zece minute cu o cana de apa clocotita. Strecoara-l si bea zilnic, cate doua cani de ceai cald, neindulcit. In acest caz este interzisa chiar si mierea de albine. Boabele de arpacas care raman pot fi mancate ca orice fruct, coacaza, mura, afina, din ceaiurile traditionale. Ceaiul din boabe de arpacas are propietati diuretice.

Arpacasul, considerat nufarul pielii, ii poate scapa pe adolescenti de acnee. Prepara un terci de arpacas in felul urmator: macina arpacas prin rasnita de cafea, amesteca doua linguri cu apa de fantana si pune vasul la foc mic, amestecand continuu, timp de cateva minute. Lasa amestecul la racit la temperatura camerei.

Terciul astfel obtinut se aplica pe portiunea de piele bolnava, timp de 15-20 minute, apoi se clateste bine cu apa calda. Aplicarea se poate face macar de trei ori pe saptamana timp in care se recomanda, intern, apa de tarate, macar cate un litru pe zi.

In bucatarie, arpacasul poate fi folosit la prepararea diferitor mancaruri sau in loc de orez ori impreuna cu orezul.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cosmetice/arpacasul-aliment-si-remediu-naturist-pentru-piele-1199470




Arpacasul, aliment si remediu naturist pentru piele - articole medicale - startsanatate