ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Aspirina dubleaza riscul de hemoragie interna - articole medicale

Aspirina dubleaza riscul de hemoragie internaDin ce in ce mai multe studii desfiinteaza beneficiile pe care aspirina le-ar aduce organismului, cel mai recent, realizat in Marea Britanie, aratand chiar ca o astfel de pilula, luata zilnic, dubleaza riscul de hemoragii interne.

Practic, pericolul pe care il constituie aspirina, in cazul oamenilor sanatosi care o iau preventiv pentru a se feri de atacul de cord si de cel cerebral, este mai mare decat beneficiile pe care le aduce, relateaza Daily Mail.

Dupa cum explica oamenii de stiinta de la Universitatea Edinburgh, riscul de hemoragie interna se dubleaza in cazul unui astfel de "tratament", fara ca riscul de atac de cord si cerebral sa scada.

Aspirina, in doze mici, are efect doar in cazul celor care au trecut deja printr-ul infarct, preintampinand un nou episod cardiac.

In cadrul studiului de fata au fost selectionati 3.350 de subiecti care aveau probleme cu arterele la nivelul picioarelor si, deci, un risc crescut de criza cardiaca in viitor. De mentionat e faptul ca pana la momentul studiului, nu avusesera probleme cu inima.

Dupa 8 ani in care li s-a administrat aspirina zilnic a iesit la iveala faptul ca aceasta nu a putut preintampina in niciun fel accidentele cardiace, inregistrandu-se nu mai putin de 357 de astfel de evenimente in aceasta perioada. Practic, cei care au luat aspirina nu au fost deloc mai protejati fata de cei carora li s-a administrat o pilula placebo.

In plus, din grupul celor care luasera zilnic aspirina 14 voluntari s-au ales cu ulcer la stomac, comparativ cu doar 8, in grupul celor carora li se administrase placebo.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/03-03-2010/aspirina-dubleaza-riscul-de-hemoragie-interna-999738




Aspirina dubleaza riscul de hemoragie interna - articole medicale - startsanatate