ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Bauturi calde pentru vreme rece - articole medicale

Bauturi calde pentru vreme receOdata cu instalarea anotimpului rece, ar trebui adoptate noi obiceiuri. Trebuie stiut ca pe vreme rece este de preferat o bautura calda, proaspat pregatita in casa, iar alternative sunt din belsug.

La romani inca mai persista ideea ca ceaiul se bea numai cand esti bolnav, fiind, de fapt, primul medicament la care se apeleaza in caz de nevoie. Nu trebuie sa astepti sa te imbolnavesti ca sa bei ceai. O poti face oricand, mai ales cand esti sanatos.

O ceasca de ceai cald, parfumat cu zeama de lamaie si indulcit cu miere de albine, este tot ce poate fi mai bun dupa un drum prin ploaie, vant sau ceata groasa, de toamna.

Chiar daca acum este la moda ceaiul verde, care, ca orice moda, va trece, acest ceai nu se recomanda pentru intreaga familie. Un copil, o femeie insarcinata sau una care alapteaza nu au voie sa bea ceai verde.

Recomandat pe durata anotimpului rece ar fi ceaiul din fructe de padure, un amestec divin de gusturi si arome. Fructele din compozitia acestui ceai sunt placute, dar si benefice pentru intregul organism, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin.

Cafeaua este o alta bautura calda care place mult romanilor, nu numai in anotimpul rece si care nici nu mai are nevoie de recomandare. Studii recente arata ca doua cesti de cafea pe zi reduc cu pana la 25% riscul aparitiei cancerului de colon. Femeile care consuma zi de zi cafea, doua - trei cesti, sunt protejate de boli precum cancerul la san, iar barbatii au un risc mai mic de a suferi de forme grave de cancer la prostata.

Din prieten drag, de fiecare zi, cafeaua poate deveni insa dusman neinduplecat atunci cand e consumata in exces, adica o cantitate mai mare decat poate tolera organismul. Sunt persoane care, pana la pranz, beau deja trei-patru cesti de cafea si vor sa aiba mintea limpede. Bauta asa, una dupa alta, cafeaua isi pierde efectul revigorant si inceteaza sa mai fie un stimulent. Asa ca se impune putina moderatie la consumul de cafea.

O alta bautura calda, extrem de agreabila in sezonul rece, ar putea fi compotul de fructe, preparat in casa, cald si proaspat, si nu cel care zace de ani buni pe rafturile supermarketurilor.

Tarabele din piete sunt pline de fructe de ale noaste, romanesti, si e pacat sa nu profiti. Compotul e simplu de preparat, il poate pregati si un copil daca are fructele la indemana.

Ciocolata calda sau laptele cu cacao, mai pe intelesul tuturor, poate fi, de asemenea, o bautura energizanta, mai ales dimineata, inainte de a iesi din casa si de a da piept cu aerul rece de afara. Pregatita in casa, din lapte degresat si cacao, ciocolata fierbinte contine vitamine si polifenoli benefici pentru sanatate.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/bauturi-calde-pentru-vreme-rece-1199062




Bauturi calde pentru vreme rece - articole medicale - startsanatate