ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Beneficiile antioxidantilor si cum sa ii asimilezi - articole medicale

Beneficiile antioxidantilor si cum sa ii asimileziAntioxidanti reprezinta un grup de vitamine care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, molecule toxice care ataca celule si care sunt legate de boli de inima, anumite tipuri de cancer si degenerescenta maculara.

Antioxidantii dietetici apar in mod natural intr-o mare varietate de fructe si legume, unele fructe cu coaja lemnoasa, precum si in anumite tipuri de carne si de produse de origine animala, potrivit Life 123.

Daca ti se pare dificil sa mananci zilnic 2-4 portii de fructe si 3-5 portii de legume, incearca sa asimilezi antioxidantii din suplimente cu multivitamine.

Pentru a asimila cat mai multa vitamina A, consuma multi morcovi si iti vei proteja vederea. Morcovii contin carotenoizi care se convertesc in vitamina A. Aceasta vitamina are rol importamnt in buna functionare a vederii, in reproducere, in cresterea oaselor si in functionarea buna a celulelor. Vitamina A gasita in produsele de origine animala se absoarbe mult mai usor decat cea gasita in fructe sau legume.

Luteina este un alt carotenoid bun. Aceasta ofera fructelor culoarea portocalie sau galbena, insa se gaseste si in frunzele unor legume verzi. Luteina protejeaza ochiul impotriva cataractei si impotriva degenerescentei maculare.

Vitamina E este o vitamina solubila in grasimi si are puternice proprietati antioxidante. Joace un rol-cheie in functia imunitara, in procesele metabolice si in repararea ADN-ului. Poti asimila vitamina E din uleiuri vegetale, nuci, legume cu frunze verzi si din anumite produse alimentare fortificate.

Organismul are mare nevoie de vitamina C, fiind necesara pentru formarea colagenului. Fara vitamina C ranile nu se pot vindeca, dinti vor avea probleme si, de asemenea, oasele vor avea de suferit.

Vitamina C este foarte importanta, insa luata in cantitati prea mari, 2.000 de mg pe zi, poate duce la tulburari gastrice sau diaree. Aceasta vitamina poate fi asimilata din orice fruct sau leguma, cele mai bune sunt citricele, rosiile, broccoli, legumele cu frunze verzi, ardeiul verde si capsunile.

Pentru o buna functionare a organismului este nevoie de seleniu, insa nu in cantitati mari. Seleniu se gaseste in carnea de vita, peste cod, oua, branza de vaci, paine, paste fainoase si fulgi de ovaz.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-02-2009/beneficiile-antioxidantilor-si-cum-sa-ii-asimilezi-939168




Beneficiile antioxidantilor si cum sa ii asimilezi - articole medicale - startsanatate