ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Boala celiaca - Ce spune medicul - articole medicale

Boala celiaca - Ce spune mediculBoala celiaca este o afectiune cronica in care o defectiune a intestinului subtire duce la o absorbtie gresita a mineralelor si nutrientilor.

Aceasta distrugere a tesutului este provocata de o reactie imunologica, alergica, la gluten.

Dupa cum explica dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com, glutenul este o familie de proteine prezente in grau, orz, ovaz sau secara.

Simptomele bolii pot sa includa diaree, scadere in greutate, flatulente, deficit de fier dus chiar catre anemie, sangerari anormale si oase slabite, o crestere vizibila a grasimii din scaun. Grasimea neprocesata este transformata de bacteriile intestinale in acizi grasi, acestia ducand la o mai mare secretie de apa in organism, de unde si diareea. . Totusi, multi adulti cu aceasta boala nu au simptome sau doar unele usoare, precum balonare excesiva si crampe abdominale.

Este posibil ca din cauza problemelor pe care le are intestinul subtire sa existe o proasta absorbtie si a carbohidratilor si a produselor lactate. Asta inseamna ca aceleasi simptome ca cele de mai sus se vor vedea si atunci cand persoana cu pricina consuma produse lactate, de care este bine sa se fereasca.

Copiii cu boala celiaca pot sa ramana mai scunzi, daca aceasta problema nu este tratata.

Diagnosicul pentru boala celiaca se pune cu cea mai mare acuratete atunci cand este prelevata o biopsie din intestinul subtire. Pot fi facute si teste de sange. Desi nu exista un leac pentru boala celiaca, tratamentul pare sa fie destul de simplu: o alimentatie fara gluten.

In cazul majoritatii persoanelor aceasta metoda duce la imbunatatiri majore ale starii de sanatate in cateva saptamani. Totusi, unii vad priele semne chiar si in 48 de ore. In cazul copiilor, odata ce nu mai este ingerat gluten, ei se pot dezvolta rapid in inaltime, compensand pentru perioada de stagnare de dinainte.

In cazul in care dieta tot contine gluten si starea persoanei nu se amelioreaza, este posibil sa sufere de o boala celiaca refractata, in care simptomele nu se imbunatatesc si care poate evolua catre cancer.

Dieta trebuie dusa la o strictete extrema si se apeleaza ca corticosteroizi precum prednisonul si imunosupresoare.

Adultii cu boala celiaca au un risc mai are de a dezvolta cancer al glandelor limfatice sau la nivelul intestinului subtire ori esofag.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/afectiuni/boala-celiaca-ce-spune-medicul-1181165




Boala celiaca - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate