ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Bolile, prevenite de legumele si fructele in culorile curcubeului - articole medicale

Bolile, prevenite de legumele si fructele in culorile curcubeuluiTi s-a spus sa mananci colorat, ca pe farfuria ta ar trebui sa se regaseasca mai multe culori. Dar stii ce inseamna fiecare culoare? Stii care sunt caracteristicile impartasite de legumele si fructele colorate asemanator?

In ultimii ani, oamenii de stiinta au descoperit ca o dieta bogata in fructe si legume nu ofera doar vitamine si fibre. Fitochimicalele reprezinta un alt motiv pentru care fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.

Toate plantele contin asa ceva, pentru ca si ele trebuie sa se protejeze de boli. Ajunse in organism, fitochimicalele ne ajuta si pe noi sa prevenim anumite afectiuni. In plus, ne protejeaza de actiunea periculoasa a ultravioletelor, conform EatingWell.com, citata de MSN.

Unele dintre aceste fitochimicale actioneaza in organism ca si antioxidanti, ferindu-ne chiar de cancer sau Alzheimer, altele intaresc sistemul imunitar. Fascinant e faptul ca natura a colorat toate aceste plante in culori stralucitoare, parca tocmai pentru a le face mai vizibile ochiului.

O masa care include fructe si legume colorate in nuantele curcubeului este ideala, pentru ca vei avea parte de fitochimicale cat mai diferite, pentru a-ti acoperi toate nevoile.

Forurile internationale din nutritie atrag atentia ca trebuie sa se tina seama mai ales de culoarea oranj sau portocaliu - aceste plante trebuind consummate de doua ori pe saptamana - si asupra celor colorate in verde - care trebuie consumate chiar de trei ori pe saptamana. Ambele sunt surse bogate de Vitamina A si alti nutrienti vitali.

Rosu

Plantele colorate astfel, cum ar fi grepfrutul roz, ardeii rosii, rosiile si pepenele, contin licopen, un gen de fitochimicala care protejeaza de cancerul de prostata si de san.

Oranj

Alfa si beta carotenul continute de aceste plante sunt "vinovate" de nuanta stralucitoare, aproape portocalie pe care o au caisele, pepenele galben, morcovii, mango, portocalele, papaya, dovleacul, cartofii dulci si mandarinele.

Organismul converteste acesti compusi in Vitamina A, care este benefica ochilor, oaselor si sistemului imunitar. Aceste fitochimicale actioneaza si ca antioxidanti, avand efect importiva radicalilor liberi.

Legume verzi si galbene cu frunze

Multe dintre legumele galbene si verzi sunt surse bogate de luteina si zeaxantina, fitochimicale care se acumuleaza la nivelul ochilor si ajuta la prevenirea degenerarii vederii si chiar a orbirii.

Legumele verzi cu multe frunze sunt si foarte bogate in beta caroten.

Din aceasta grupa compusa fac parte anghinarele, porumbul, salata, sfecla (nu cea rosie), boabele de mustar si frunzele de nap. Chiar daca ceara de albine nu este o leguma, intra tot in aceasta categorie, tinand cont de fitochimicalele continute.

Legume verzi crucifere

Legumele din familia cruciferelor, cum ar fi broccoli, varza sau conopida, contin niste compusi care previn cancerul, marind productia de enzime care extermina toxinele din organism.

Albastru si purpuriu

Fructele si legumele colorate in albastru, purpuriu si grena, cum ar fi afinele si toate fructele inrudite, zmeura, murele si coacazele, dar si strugurii, ridichile sau capsunile, abunda in antioxidanti asociati cu o inima sanatoasa si o functionare optima a creierului.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-21-2009/bolile-prevenite-de-legumele-si-fructele-in-culorile-curcubeului-953783




Bolile, prevenite de legumele si fructele in culorile curcubeului - articole medicale - startsanatate