ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cafeaua, prieten sau dusman? - articole medicale

Cafeaua, prieten sau dusman?In fiecare dimineata, cafeaua da pofta de viata, trezeste mintea si imbunatateste memoria, energizeaza si binedispune. Cafeaua da putere, atat pentru munca intelectuala, cat si pentru cea fizica. Dupa o ceasca de cafea bauta cu toate tabieturile, oricine isi poate incepe activitatea cu zambetul pe buze, cu puteri noi si parca mai optimist, oricat de posomorata ar fi ziua si viata.

Studiile recente arata ca doua cesti de cafea pe zi reduc cu 25% riscul aparitiei cancerului de colon. Femeile care consuma zi de zi cafea, doua - trei cesti, sunt protejate de boli precum cancerul la san, iar barbatii au un risc mai mic de a suferi de forme grave de cancer la prostata.

Din prieten drag, de fiecare zi, cafeaua poate deveni dusman neinduplecat atunci cand e consumata in exces, adica o cantitate mai mare decat poate tolera organismul. Sunt persoane care, pana la pranz, beau deja trei-patru cesti de cafea si vor sa aiba mintea limpede. Bauta asa, una dupa alta, cafeaua isi pierde efectul inviorator si inceteaza sa mai fie un stimulent.

Trebuie sa recunoastem: cafeaua este un drog, un drog nevinovat, vor spune multi, de care insa nu trebuie sa abuzam deoarece consecintele pot fi dintre cele mai neplacute si neasteptate.

Cafeina, bine reprezentata in cafea si care dimineata dezmorteste creierul si energizeaza organismul, poate provoca palpitatii, transpiratii, dureri de cap, stari de agitatie si nervozitate, ameteli, insomnie, stare de oboseala, tensiune arteriala crescuta, anxietate si depresie.

Daca ar fi sa ne luam dupa cercetatorii care au descoperit in cafea numai efecte negative, facand bautura sa para si mai neagra decat este in realitate, ar insemna sa fim o tara de oameni bolnavi, in conditiile in care statisticile spun ca 9 romani din 10 beau cafea zilnic. Fara a fi consumata in exces, cafeaua este un prieten de nadejde de fiecare zi, o sursa de placere si bucurie.

Consumata in doze mici, rezonabile, cafeaua poate fi un elixir pentru sanatate, pentru persoanele care-i cunosc beneficiile si stiu ca orice exces, nu numai de cafea, este nesanatos si provoaca multe neplaceri.

Studii recente leaga cafeaua de o protectie marita in fata bolii Parkinson ori de cresterea capacitatilor intelectuale. Alte beneficii se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua mai contine si o serie de substante care reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.

Cu si fara reclama ori indemnurile cercetatorilor, la noi, la romani, se bea mult mai multa cafea decat ceai. Esential este sa nu se exagereze si consumatorii de cafea sa stie ca de la placerea de a bea cafea pana la necazurile provocate de abuz distanta este extrem de mica.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cofeina/cafeaua-prieten-sau-dusman-1172920




Cafeaua, prieten sau dusman? - articole medicale - startsanatate