ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Calmantele pot da dependenta in doar 3 zile - articole medicale

Calmantele pot da dependenta in doar 3 zileAutoritatile din domeniul medical din Marea Britanie avertizeaza ca banalele calmante, luate de milioane de oameni la orice ora, pot da dependenta si daca sunt folosite doar trei zile.

Statisticile arata ca mii de oameni devin dependenti de aceste medicamente, foarte multi accidental, femeile fiind cele mai predispuse, relateaza The Telegraph.

Pilulele, care contin codeina, sunt vandute fara reteta si sunt folosite in mod curent pentru tratarea durerilor de cap, de spate sau a celor menstruale.

Tocmai din aceasta cauza, in regat, pe ambalajul acestor medicamente nu va mai scrie ca acestea sunt remedii pentru tuse sau raceala, ci doar ca sunt eficiente in caz de durere moderata sau nu foarte puternica, urmarindu-se astfel ca numarul celor care apeleaza la ele sa fie mai mic.

In plus, pe ambalaj va scrie vizibil ca medicamentele pot cauza dependenta si ca nu pot fi folosite mai mult de trei zile consecutive.
Cutiile nu vor contine mai mult de 32 de pastile, in loc de 100, ca pana acum.

S-a ajuns in aceasta situatie dupa ce o statistica din iulie a scos la iveala faptul ca in Marea Britanie sunt 32.000 de dependenti de calmante, cifra care nu oglindeste nici pe departe realitatea, dupa cum au declarat oficiali in domeniu.

Efecte adverse: sangerari stomacale, probleme ale ficatului si pietre la vezica biliara

Medicamentele, care contin codeina, inrudita cu heroina si morfina, sunt foarte usor de obtinut, nefiind nevoie de o reteta.

Exista exemple de oameni care iau si cate 70 de pilule pe zi, punandu-se singuri in pericolul de a suferi de sangerari ale stomacului, probleme ale ficatului pietre la vezica biliara sau depresie.

Dependentii de codeina pot fi recunoscuti dupa simptome precum transpiratie abundenta, iritabilitate si stare generala de rau.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-04-2009/calmantele-pot-da-dependenta-in-doar-3-zile-875521




Calmantele pot da dependenta in doar 3 zile - articole medicale - startsanatate