ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cancerul oral, depistat cu o mostra de saliva - articole medicale

Cancerul oral, depistat cu o mostra de salivaCancerul este depistat, de multe ori prea tarziu, cand tratamentul nu mai poate schimba mare lucru. Insa americanii anunta ca, cel putin in cazul cancerului oral, o simpla mostra de saliva poate oferi informatii pretioase.

Si asta pentru ca in saliva sunt prezente anumite chimicale, care pot oferi informatii legate de existenta tumorilor, conform The Telegraph, care citeaza cercetatorii de la Scoala de Dentisti din Los Angeles, din cadrul Universitatii California.

Astfel, un nivel scazut al unor chimicale din saliva poate indica prezenta cancerului. Insa nu toti cercetatorii sunt la fel de optimisti, spunand ca va mai trece ceva vreme pana cand testele clasice, biopsiile, vor fi inlocuite cu aceasta modalitate de a pune diagnosticul, care se bazeaza doar pe prelevarea de mostre de saliva.

Conform studiului publicat in Clinical Cancer Research, care a presupus teste pe 50 de pacienti diagnosticati cu cancer oral si 50 de persoane sanatoase, prezenta scazuta de molecule microRNA, mir-125a si mir-200a indica prezenta cancerului.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-27-2009/cancerul-oral-depistat-cu-o-mostra-de-saliva-866952




Cancerul oral, depistat cu o mostra de saliva - articole medicale - startsanatate