ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Carnea rosie, sanatoasa sau nu? - articole medicale

Carnea rosie, sanatoasa sau nu?Laudata de catre sustinatorii dietei Paleo, dispretuita de vegetarieni, carnea rosie este, in mod cert, un aliment controversat. In ciuda studiilor si analizelor, rezultatele raman mai departe contradictorii.

Controversele sunt intretinute chiar de testele si studiile care urmaresc sa confirme daca respectiva carne rosie este sanatoasa sau nu. O certitudine o reprezinta faptul ca mai multe tipuri de carne rosie (cea de vita, miel si oaie) contin proteine excelente, sunt bogate in substante nutritive si surse exceptionale de fier, zinc si vitamina B12, precum si de seleniu, esential pentru imunitate.

Argumentele sunt atat pro, cat si contra consumului de carne, scrie inima

Carnea de vita protejeaza inima prin cele doua grasimi pe care le contine. Carnea de vita are acid stearic, o grasime saturata, si acid oleic, o grasime mononesaturata (care exista si in uleiul de masline), care au capacitatea de a imbunatati nivelul colesterolului.

Pe langa aceste grasimi benefice, carnea de vita contine si diverse tipuri de grasimi saturate - acid palmitic si acid miristic - care ridica nivelul colesterolului.

Risc crescut de deces

Un argument contra consumului de carne rosie este acela ca o serie de studii au aratat ca aceasta este asociata cu un risc cu 13% mai mare de deces. Acesta este principalul argument pentru care se recomanda sa nu consumi carne rosie in fiecare zi. Cel mai bine este sa mananci carne rosie o singura data pe saptamana.

Alunga depresia si creste tonusul psihic

Consumul regulat de carne rosie scade riscul de depresie si creste tonusul psihic, mai ales daca animalele au trait in mediul lor natural si au consumat iarba. Astfel, carnea lor are o concentratie foarte mare de acizi grasi omega-3.

Insa alte studii vin cu concluzia ca un consum crescut de carne de vita poate creste riscul de cancer. De retinut e insa faptul ca acest risc crescut nu este efectul compusilor din carnea rosie, ci a modului in care este preparata. Ideal este ca aceasta sa fie consumata dupa ce a fost fiarta sau coapta si cat mai rar sau deloc la gratar sau prajita. Din pacate, cel mai des carnea rosie este pregatita in modul nesanatos, ceea ce a adus si la prostul renume al acesteia.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/carnea/carnea-rosie-sanatoasa-sau-nu-1193242




Carnea rosie, sanatoasa sau nu? - articole medicale - startsanatate