ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cata cafeina consumam zilnic - articole medicale

Cata cafeina consumam zilnicCafeina este o substanta cu rol psihostimulent continuta de numeroase alimente pe care le consumam zilnic. Are efect stimulant, dar in doze mari poate produce iritatii ale sistemului nervos si gastrointestinal.

Excesul de cafeina produce migrene suparatoare, obosesti mai repede si vei avea in permanenta o stare de iritare inexplicabila, informeaza suite101.com.

Tu stii cata cafeina consumi zilnic? Multe dintre alimentele pe care le consumam contin o doza mica, dar combinarea lor va avea efecte nedorite asupra sistemului nervos.

Poti reduce consumul de cafea pentru a scapa de efectele nedorite asupra sistemului nervos. Este important insa sa stii ca si ciocolata, unele medicamente, cacao, unele siropuri naturale sau ceaiul contin si ele cafeina.

Ce trebuie sa stii

Cafeaua prajita contine cu 50% mai multa cafeina decat cea instant. Ceaiul negru are cel mai mare continut de cafeina dintre toate ceaiurile iar cel verde contine jumatate din cafeina celui negru.

Ceaiul cu gheata are si el cafeina, intr-o doza sensibil mai mica decat cel verde, la fel si ceaiul cu aroma de lamaie.

Sucurile, in special Coca Cola sau Pepsi, in toate variantele lor, au un continut ridicat de cafeina, iar inlocuirea apei plate cu aceste racoritoare este complet daunatoare sanatatii.

Efectele adverse vor fi sesizate atat la nivelul stomacului, prin iritatii si lipsa apetitului, dar si la nivelul sistemului nervos.

Sucurile dietetice sunt si ele bogate in cafeina, deci te vei gandi de doua ori inainte sa lasi deoparte apa.

Bauturile energizante au un contiut ridicat de cofeina. Tocmai de aceea vei evita sa consumi cafeaua de dimineata si bautura energizanta la pranz.

Efectul va fi imediat, dar el dureaza doar cateva ore, dupa care oboseala se va instala rapid.

Ciocolata, sub forma dulciurilor sau a lichidului cald, este si ea daunatoare, daca se consuma in exces, pentru continutul ridicat de cofeina.

La fel si cacaoa pe care o consumi dimineata, cu lapte, daca este dublata de o cafea mare la pranz, atunci cand primele urme ale oboselii se vor instala.

Unele medicamente sunt eficiente tocmai prin cafeina continuta. Astfel, pentru a evita complicatii nedorite, consulta medicul tau daca vrei sa urmezi un astfel de tratament.

Citeste cu atentie prospectul fiecarui medicament si respecta recomandarile medicului specialist.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-05-2009/cata-cafeina-consumam-zilnic-907893




Cata cafeina consumam zilnic - articole medicale - startsanatate